Казусът Майчин дом си остава на дневен ред, въпреки опитите

...
Казусът Майчин дом си остава на дневен ред, въпреки опитите
Коментари Харесай

Лекар от Майчин дом: Институциите си затварят очите

Казусът " Майчин дом " си остава на дневен ред, макар опитите да бъде спрян във всяко естество. Не сме двама души, по тази причина и се въртят разнообразни хора на конференциите. Хората мъчно устоят там и нещата стават все по-зле. Казусът надвишава " Майчин дом ", той касае цялото опазване на здравето.  Това съобщи доктор Елена Георгиева.

В началото на конференцията на някогашни и сегашни чиновници на СБАЛАГ " Майчин дом " на тематика " Пазарлък, заплати и шуробаджанащина в " Майчин дом "  д-р Георгиева акцентира, че институциите си затварят очите . Тя благодари на народния представител Ивайло Мирчев, че не стопира да задава въпроси към здравния министър, макар че получава несъответстващи отговори.

Д-р Георгиева е безапелационна, че те не се пробват да уронят престижа на " Майчин дом ".

Тя уточни, че буди подозрение по какъв начин тъкмо се случват инспекциите на Медицински контрол.

" Консултирахме се с правист, защото министърът на опазването на здравето непрекъснато споделя, че няма пълномощията да в профил управлението на болничното заведение ", разгласи доктор Георгиева и означи, че заради множеството спорове на ползи е подаден сигнал и до КПКОНПИ, и до прокуратурата .

Тя добави, че доктор Иван Костов, шефът на " Майчин дом, е получил спомагателни хонорари без съображение.

" Най-скандална не беше цифрата, която получава доктор Костов " , сподели още доктор Георгиева, като посочи, че най-скандално е намаляването на заплатите със задна дата, които 3 година са били правилни, а след направения одит се оказва, че е имало неточност . Тя акцентира, че някогашните и актуалните чиновници са се пробвали да бъдат чути, като са входирани 27 сигнала, само че без резултат.

Освен това още през месец май Парламентарната здравна комисия е известена за обстановката към шефа на " Майчин дом ", а още с встъпването си в служба министърът на опазването на здравето сподели, че му би трябвало едно нарушаване и ще махне доктор Костов , посочи доктор Георгиева.

" Предполагам, че ще излезе нов одит, който ще е още по къс. 3 г техническа неточност в отчисленията за изпълнителен шеф. Това са нелепи пояснения ", безапелационна е доктор Георгиева и прикани ръководещите да вземат ограничения и неотложно да разрешат този проблем.

Анестезиологът доктор Стефан Костов сподели, от своя страна, че няма какво повече да се разисква личността на шефа на " Майчин дом ", само че съгласно него буди неразбиране мълчанието и пасивността на множеството институции сега, отпред с министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков. Според него или има подмолен сговор, който здравният министър не желае за нарушава, или му липсва подготвеност.

" Проблемът не е политически, а общонационален, човешки и всевъзможен различен, и всички имат интерес този проблем за бъде позволен ", съобщи още анестезиологът и уточни, че министърът на опазването на здравето се явява точно в роля на даващ баницата от една страна. Той попита къде е моралът в тази ситуация, като добави, че чиновниците ще се преориентират, ще изоставен, ще емигрират, само че какво ще изясняват на българските данъкоплатци.

Д-р Георгиева означи, че всички тук присъстващи са осъдени по един или различен метод, както и че против тях са отправени и закани. Тя изиска да знае и въз основата на какво се преценя, че най-опитните акушерки в " Майчин дом " работят зле.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР