Казусът Гешев продължава:ВСС продължава дебатите по искането за предсрочно освобождаване

...
Казусът Гешев продължава:ВСС продължава дебатите по искането за предсрочно освобождаване
Коментари Харесай

ВСС продължава дебатите по освобождаването на Иван Гешев

Казусът Гешев продължава:

Висш съдебен съвет продължава дебатите по настояването за предварително освобождение на основния прокурор. Става въпрос за настояването импортирано от четирима членове на Висш съдебен съвет във връзка изявлението на основния прокурор, в което назовава част от депутатите " политически отпадък " и по този начин е уронил престижа на правосъдната власт, написа.

Миналият четвъртък процедурата по първото предложение за отстраняването му беше прекъсната. Известно е, че шестима от членовете на Прокурорската гилдия отдръпнаха изненадващо настояването си Гешев да бъде уволнен. Ставаше дума за обвиняванията, че основния прокурор се е намесил при следствието на гърмежа против него като е позволил наличието на израелски специалист на местопроизшествието.

На предходното съвещание на пленума на Висш съдебен съвет, което продължи над 14 часа, бяха изслушани като очевидци - шефът на националното разследване Борислав Сарафов, както и неговият заместител Ясен Тодоров. 

В същото време, Иван Гешев изпрати писмо до ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков с искане да бъде изслушан от народните представители по отношение на съответни досъдебни производства, свързани с корупция по високите етажи на властта и търговия с въздействие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР