Казусът е в това как се регистрират ваксинираните и как

...
Казусът е в това как се регистрират ваксинираните и как
Коментари Харесай

Аркади Шарков: Ваксините трябва да се продават

Казусът е в това по какъв начин се записват имунизираните и по какъв начин се верифицира, че ваксинираните са медицински лица. Така здравният специалист от ЕКИП Аркади Шарков разяснява имунизацията на общински съветници в Сандански в прорез с проекта от първа фаза - имунизация на медиците.

" Проблемът не е, че са се ваксинирали, тъй като на тях им е били препоръчано, а че са се похвалили в мрежите ", счита Шарков.

" Има дефицит на ваксини, само че от доктор до доктор има разлика. Трябва вярна оценка на риска на медиците. И аз имам здравна тапия, само че работя като юрист и не бих взела имунизацията на доктор на първа линия ", разяснява юристът по здравно право Мария Петрова.

" Под написаните в заповедта " спомагателен личен състав " може да се вкарат всички от лечебните заведения, даже и да не са медици ", разкри още адв. Петрова.

" Масовата имунизация ще продължи във времето, няма по какъв начин да стане за 48 часа ", добави юристът по здравно право.

Аркади Шарков счита, че имунизациите би трябвало да бъдат оставени на свободния пазар и те да се продават по аптеките. Според него страната би трябвало да покрива имунизацията единствено на избрана група хора.

" Ваксинацията не е здравна активност, а от практиката на имунизацията в страната ", отговори адв. Петрова за какво и здравно неосигурените ще получат безвъзмездна ваксина.

" Извънредното състояние може да бъде удължено докато предложи здравният министър. Така още дълго страната може да остане в изключително състояние ", разкри още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР