Казусът е свързан с т.нар. ТРП-та (текущ ремонт и поддръжка

...
Казусът е свързан с т.нар. ТРП-та (текущ ремонт и поддръжка
Коментари Харесай

Костадин Паскалев: Кабинетът Борисов 3 е извършил престъпление

Казусът е обвързван с така наречен ТРП-та (текущ ремонт и поддръжка – б. ред.) Договорите са на база на извършени поръчки през 2019-та и 2020 година Това сподели в предаването " Лице в лице " по бТВ някогашният министър на районното развиване и благоустройството Костадин Паскалев във връзка проблема с парите за пътища.

Тези 34 контракта са подписани с планирана стойност 711 млн. лв. и имат дълготрайност, по-голяма от една година, в тази ситуация три години. Имаме подписани контракти за 711 млн. лв., а предоставени действия за 3,3 милиарда лв.. Това е нарушаване на Закона за публичните поръчки. По всеки един контракт по закон цената може да се повишава с не повече от 50%, т.е. общата стойност би могла да стигне до към 1 милиарда лв.. Това е или нарушаване на финансовата дисциплинираност, или занемареност, или закононарушение. Какво от трите е, би трябвало да кажат профилираните органи като Сметната палата и прокуратурата. Според мен това е закононарушение от позиция на финансовата дисциплинираност. Ако във всеки бранш се работи по този начин, това би могло да срути страната, съобщи Паскалев, който е член на Българска социалистическа партия.

Има осъществено закононарушение от последното държавно управление на Бойко Борисов. Има нелегално предоставени спомагателни действия и ангажиране на последващо държавно управление с заплащания. Борисов може би е считал, че ще векува отпред на страната и компаниите, които ще строят пътища, ще са единствено тези. Ако имат искания, компаниите би трябвало да отидат в съда и да си потърсят парите. Според мен Бойко Борисов е осъществявал възлагане на публични поръчки отвън закона и тези компании са обвързани с него с някакви вземания и давания, които не са разказани в договорите. Тук би трябвало да се намеси прокуратурата и то тежко. Би следвало да почистим този въпрос и той да не се позволява повече. Ако това продължи, страната ни постоянно ще бъде бедна, тъй като равнището на парите, които се преразпределят за публичното богатство, постоянно ще бъде ниско, разяснява някогашният районен министър.

Той уточни, че не е оптимист, че кабинетът " Петков " ще реши проблема.

Това държавно управление от една страна е прекомерно безидейно, въпреки това е без темперамент, без водачество и ще му бъде доста мъчно да съществува в дълъг интервал от време, съобщи социалистът.

Костадин Паскалев сподели още, че доста се надява сегашните ръководещи да не са обвързани с предходната власт, само че съвсем не има вяра това да е по този начин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР