Казусът Барселонагейт се върти от години, докато Бойко Борисов беше

...
Казусът Барселонагейт се върти от години, докато Бойко Борисов беше
Коментари Харесай

Даниел Митов: Казусът "Барселонагейт" се върти от години, докато Борисов беше без имунитет, този казус е кух

Казусът " Барселонагейт " се върти от години, до момента в който Бойко Борисов беше без имунитет. Този проблем е кух и то под всички ъгли - това разяснява в " Панорама " по Българска национална телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.
 
Борисов постоянно е казвал " аз къща в Барселона нямам ", други споделят - " но то въпросът не е за къщата, там става дума за пране на пари ". Това, което знам аз е, че испанските управляващи организираха двугодишно следствие. Това са институции, които хванаха личния си крал във финансово закононарушение, мислите ли че в случай че имаше финансово закононарушение в тази ситуация, щеше да се размине? "
 
Даниел Митов уточни, че е извървян доста тежък път до сглобяването на постоянно държавно управление, което да възвърне функицонирането на парламентарната народна власт.
 
ГЕРБ-СДС чакат от Асен Василев рационално фискално държание и при правенето на бюджета ще наблюдават за всяка цифра. Назначаването на Румен Спецов за началник на Национална агенция за приходите е отговорност на финансовия министър, сподели още Митов.
 
" Ясно е, че в една сходна коалиция, откакто сме си наговорили доста неща през годините, няма по какъв начин внезапно да минем в някакъв модус на безпределно харесване. В демокрацията няма значение кого не харесваш и кого не - въпросът е какви цели поставяш пред обществото, по какъв начин идентифицираш проблемите и какви решения си подготвен да предложиш ".
 
Митов не чака нищо от идното изказване на основния прокурор. По думите му процедурата във Висш съдебен съвет и диалозите за конституционна промяна са породили опозиция.
 
" Пред Висш съдебен съвет лежи задачата да довърши процедурата, която е почнал и да вземе решение какво се случа с основния прокурор. Пред Народното събрание обаче седи задачата да реформира правосъдната система, тъй че тя да не се намесва в решенията на политическите партии, да не подлага на напън политици, народни представители и министри и въпреки това политиката да няма никаква роля във действието на правосъдната власт ".
 
Ако концепциите за конституционни промени са рационални, може и да се събере болшинство от 180 депутати, счита Митов. Според него въпросът за правосъдната система няма да се реши единствено с премахването на фигурата на основния прокурор.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР