каздър Нова нюзБългария е важен съюзник на Великобритания в НАТО,

...
каздър Нова нюзБългария е важен съюзник на Великобритания в НАТО,
Коментари Харесай

Камерън в България: Путин трябва да разбере, че е сбъркал

каздър Нова нюз

България е значим съдружник на Англия в НАТО, съобщи външният министър на страната Дейвид Камерън, който е на посещаване в София по покана на вицепремиера Мария Габриел, съобщи Българска национална телевизия.

Камерън беседва в Министерски съвет с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Основна тематика на диалозите са били помощта за Украйна и битката с противозаконната миграция.

" България е значим съдружник в НАТО и значим стопански сътрудник за Англия. Тази заран обсъдихме твърдата поддръжка на Украйна, която се бори с противозаконната война. Нищо не е по-важно от позиция на международната и европейската сигурност. Путин би трябвало да разбере, че е сбъркал и България демонстрира солидарността си, както го прави и Англия в поддръжка на тази битка ", разяснява Камерън.

Премиерът Николай Денков съобщи, че изходът на войната в Украйна ще предопредели идващите години и десетилетия в Европа.

" Споделяме мнението, че украинските войски се бият за бъдещето на Европа на този фронт. Това не е народен въпрос, а въпрос, който ще предопредели историческите събития в Европа и международната сцена през идващите години и десетилетия. Затова това е наше общо дело да помогнем на Украйна, тъй че да не позволим на Русия да завоюва тази война, тъй като това ще има неприятни последствия ", разяснява Денков.

Външният министър на Англия поздрави управляващите у нас за икономическите резултати и икономическия напредък на България, както и за напъните за енергийна диверсификация и отхвърли от съветски газ.

България и Обединеното Кралство са стратегически сътрудници и съдружници в НАТО, разяснява вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

" Подкрепата за Украйна ще продължи толкоз, колкото е належащо. Днес повече от всеки път е значимо да осигурим резистентност и предвидимост на тази поддръжка ", сподели Мария Габриел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР