Казармата е преживяване, което си има позитивни и отрицателни страни.

...
Казармата е преживяване, което си има позитивни и отрицателни страни.
Коментари Харесай

Има ли някой, който да не помни мелодията, с която милиони младежи влизаха през септември в казармата (ВИДЕО)

Казармата е прекарване, което си има положителни и негативни страни. След като Народното събрание отхвърли предлагането на депутатите от Патриотичния фронт за връщане на наложителната военна работа, е време да си напомним една знакова ария. Това е мелодията, с която по време на социализма завършваше всяко изпращане на новобранците в Българската войска.
Изпълнението на Status Quo караше да настръхват освен младежите, напускащи дома си за интервал от 2 години, само че и всички родственици и другари. Да си напомним превъзходното парче „ In The Army Now “, което непроменяемо огласяше българските градове и села през септември.

Парчето е емблематично за английската рок група и е от едноименния студиен албум, излязъл през 1986 година.
То незабавно оглавява класациите в по-голямата част от европейските страни и не слиза от върховете и през идната 1987 година. Създадената през далечната 1962 година рок група е обичана на генерации меломани и продължава концертната си активност и до през днешния ден.

Всъщност, оригиналът принадлежи на родените в Южна Африка нидерландци – братята Роб и Ферди Боланд, които я записват през 1981 година, само че не реализират необикновен триумф. Това ще се случи цяла петилетка по-късно, когато в същински шлагер ще я трансфорат английските рокдинозаври от Лондон.

През 1986 година тяхната версия заема второ място в родната Англия и първо място в Германия, Австрия и Швейцария, и то – през първата седмица с стартирането на пазара.
Впоследствие песента е изпълнявана и от други групи, измежду които са словенската Laibach (в албума си от 1994 година, озаглавен NATO), френската Les Enfoires (под заглавие Ici Les Enfoires, с френски текст, издадена като сингъл също през 1994 г.).

Ако има група на света, за която може да се каже, че е живяла рок-енрол на 100 %, то това несъмнено е „ Стейтъс Куо “ (Status Quo). Основана е от басиста Алън Ланкастър и китариста, и вокалист Франсис Роси.
Отначало бандата се назовава „ Спектърс “
(The Spectres), още в далечната 1962-ра, само че нямали огромен триумф и трансформирали името й.
За близо 55-годишната си история те са свирили онлайн повече от 6000 пъти, а публиката им е била общо 25 милиона души. През всичките тези години са пропътували милиони километри и са прекарали общо над 23 години в турнета, надалеч от вкъщи.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР