Казанлък. Възпитаниците на казанлъшката Профилирана природо-математическа гимназия Никола Обрешков са

...
Казанлък. Възпитаниците на казанлъшката Профилирана природо-математическа гимназия Никола Обрешков са
Коментари Харесай

Стара Загора: Ученици от Математическата гимназия в Казанлък са сред най-добрите за финала на Тайландската международна олимпиада по математика

Казанлък. Възпитаниците на казанлъшката Профилирана природо-математическа гимназия " Никола Обрешков " са измежду най-добре представилите се възпитаници на българската подготовка за финала на Тайландската интернационална олимпиада по математика - TIMO, която ще се организира на 21 февруари 2018 година в Банкок, сподели за Радио „ Фокус “ Любомир Любенов, вицепрезидент на TIMO. Той разясни, че надарените математици - осмокласникът Александър Проданов, който е на позиция за златен орден, шестокласникът Георги Стратиев и осмокласникът Стилиян Иванов, които са на позиция за бронзов орден, са ученици на преподавателите по математика в Математическата гимназия в Казанлък Евгений Георгиев и Марияна Попчева.
Общо 200 възпитаници от 5 до 18 години се състезаваха за българските квоти в влиятелния край на интернационалната олимпиада. В надпреварата участваха медалисти от значими международни конгреси от най-хубавите математически гимназии в страната – София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Хасково, Димитровград, Габрово, Ямбол, Сливен, Добрич и Казанлък, както и от други учебни заведения.
В продължение на 90 минути участниците в квалификацията решаваха 25 задания от раздели „ Логическо мислене ”, „ Аритметика ”, „ Теория на числата ”, „ Геометрия ” и „ Комбинаторика ”.
Резултатите от първия стадий на TIMO ще бъдат оповестени на 31 декември 2017 година, а българските квоти за финала ще станат ясни при започване на 2018 година Тайландската интернационална олимпиада ще бъде и подготовка за присъединяване в откритото състезание на Азия - AIMO, което ще се организира през август 2018 година още веднъж в Банкок.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР