Казанлък. Три детски градини в Казанлък и пет училища в

...
Казанлък. Три детски градини в Казанлък и пет училища в
Коментари Харесай

Стара Загора: В рамките на проекта „Обновяване на образователната инфраструктура в Община Казанлък“ ще бъдат обновени 3 детски градини в града и 5 училища в други населени места

Казанлък. Три детски градини в Казанлък и пет учебни заведения в останалите обитаеми места в Общината ще бъдат напълно актуализирани в границите на плана „ Обновяване на просветителната инфраструктура в Община Казанлък “, сподели за Радио „ Фокус “ инж. Кънчо Христов, шеф на отдел „ Инвестиционни планове с външно финансиране ” в Общината и началник на плана. Той разясни, че за първи път в Казанлък в тези детски градини ще бъде направена цялостна реорганизация, включваща както постройките на детските заведения, по този начин и дворното пространство. Ще бъде сменено и обзавеждането на детските градини.
Във всяко детските заведения ще бъде освежен напълно сградният фонд, ще бъде направена нова отоплителна и пожароизвестителна апаратура, ще се вкарат ограничения за досегаемост, асансьори, главно ще бъде актуализирано дворното пространство, ще се основат многофункционални стадиони и физкултурни салони, ще бъде актуализирано напълно обзавеждането и сервизното съоръжение, ще се сложи ново градинско осветяване, нова растителност, фонтани, поливни системи. Стойността на тази част от плана е 3 732 000 лв..
В петте съществени учебни заведения в селата Овощник, Хаджидимитрово, Ръжена и градовете Шипка и Крън планът планува строително монтажни работи като въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, ремонт и създаване на тръбопровод и канализационни съоръжения, нови отоплителни съоръжения, ремонт на санитарните възли, нови вътрешни дограми. Средно сред 600 000 и 900 000 лв. ще костват ремонтите във всяко от учебните заведения.
Дейностите би трябвало да приключат до 4 декември 2019 година. Проектът се финансира безплатно по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “. Общата му стойност е 9 504 532 лева
1147 деца и възпитаници посещават в петте учебни заведения и трите детски градини, които подлежат на ремонт. 336 от децата са на възраст от 3 до 6 години, 811 са учениците от първи до осми клас. 481 от децата са представители на ромския етнос, а 27 са децата и учениците в неравностойно състояние.
Започнала реорганизация на трите детски заведения. Разработени са механически планове за учебните заведения и са на стадий оценка, належащо изискване за издаване на позволение за градеж. До края на 2017 година или доникъде на януари 2018 година ще бъдат открити строителните площадки за петте учебни заведения.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР