Казанлък. Премиерен филм за най-младия оцелял до днес лагерист в

...
Казанлък. Премиерен филм за най-младия оцелял до днес лагерист в
Коментари Харесай

Стара Загора: Премиерен филм за най-младия оцелял до днес лагерист в лагера в Ловеч – казанлъчанина Христо Мичев, бе представен в Казанлък

Казанлък. Премиерен филм за най-младия оживял до през днешния ден лагерист в лагера в Ловеч – казанлъчанина Христо Мичев, бе показан в Литературно-художествен музей „ Чудомир “ в Казанлък, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Негови създатели са Петър Марчев, Иван Бонев и Йордан Маринов.
Документалният филм „ Моето лято в „ Слънчев бряг “ е сниман по концепция на Йордан Маринов, ръководител на Съюза на репресираните от комунизма, сценарист и режисьор е казанлъшкият публицист и публицист Петър Марчев, а оператор и монтажист – Иван Бонев. Снимките са правени в продължение на 3 месеца, като за документалните фрагменти, екипът и основният воин Христо Мичев се връщат на място в кариерите в Ловеч, където Мичоолу, както го знаят казанлъчани, е посрещнал своя 18-ти рожден ден.
Във кино лентата Христо Мичев си спомня за края на месец май 1961 година, когато едвам седемнайсетгодишен попада в Лагера на гибелта. Завръща се в Казанлък на 9 септември същата година.
След премиерата в Казанлък екипът, има намерение да предложи документалния филм и за телевизионно лъчение, с цел да може повече българи да чуят и видят историята на най-младия репресиран и оживял в лагерите на комунизма – Христо Минчев. Филмът ще бъде прожектиран и по време на годишните събития, провеждани в Ловеч, за починалите и оживелите в лагера " Слънчев бряг ".
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР