Казанлък. Първи Фестивал на вина от местни сортове грозде ще

...
Казанлък. Първи Фестивал на вина от местни сортове грозде ще
Коментари Харесай

Стара Загора: Първи Фестивал на вина от местни сортове грозде ще се състои в рамките на Празници в Долината на тракийските царе

Казанлък. Първи Фестивал на виновност от локални сортове грозде ще се състои в границите на Празници в Долината на тракийските царе сподели за Радио „ Фокус “ Димитър Кабаков, шеф на Театър „ Любомир Кабакчиев “. Фестивалът ще премине под надслова „ Виното на траките ” и ще показа виновност от напълно български сортове грозде като гъмза, димят, мавруд, мелнишки винени сортове, мискет, памид, руен. Организатори на събитието са Община Казанлък и Българската асоциация на сомелиерите.
Изложението ще се реализира в границите на два дни – 25 и 26 август до Казанлъшката тракийска гробница в парк „ Тюлбето ”. Откриването на „ Виното на траките “ е планувано за 25 август от 18.30 часа, а на 26 август от 10.00 часа ще има дегустация на виновност. Отличените виновност ще станат ясни на 26 август от 19.00 часа.
Залите и трезорът на Исторически музей „ Искра “ в Казанлък съхраняват редица антични съдове, главно свързани с виното – рисувани гръцки кратери за разбъркване на вино и вода, кантароси, тракийски съдини, сребърните и бронзови ситули, фиали, амфори.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР