Казанлък. Дискусия Общата селскостопанска политика на Европейския съюз след 2020

...
Казанлък. Дискусия Общата селскостопанска политика на Европейския съюз след 2020
Коментари Харесай

Стара Загора: Дискусия „Общата селскостопанска политика на Европейския съюз след 2020 г. и развитието на българското земеделие“ се проведе в Казанлък

Казанлък. Дискусия „ Общата селскостопанска политика на Европейския съюз след 2020 година и развиването на българското земеделие “ се организира в Казанлък, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Инициатор на срещата е Петя Ставрева ръководител на Политическа партия „ Обединени земеделци “. Срещата бе проведена от Община Казанлък и Министерство на земеделието в лицето на Областна работа земеделие и Общинска работа земеделие. Форумът бе открит от кмета на община Казанлък Галина Стоянова, която сподели, че срещата е фокусирана в по-голямата си част към етерично-маслените култури и това не е инцидентно. „ Благодаря, че точно Казанлък бе определен да събере всички вас, производителите от един значителен район, който е в сърцето на България и е главен, и характерен за българското произвеждане “, уточни Стоянова.
В срещата взеха присъединяване аграрни производители от съвсем целия район на Долината, в това число и розопроизводители и розотърговци, представители на Министерството на земеделието, храните и горите, ПП„ Обединени земеделци “ на национално и локално равнище, Националния клонов съюз на производителите на етерично-маслени култури, фермерски асоциации, институти, аграрни производители, представители на локалната власт и жители.
По време на полемиката бе обърнато внимание на измененията в Общата селскостопанска политика на Европейски Съюз и развиването на българското земеделие и дребните обитаеми места. Част от полемиката бе и отчет на шефа на Института по розата доцент Ганка Баева, която обърна внимание на това, каква е 2017 година за етерично-маслените култури, за розопроизводителите и розотърговците.
Лектор на полемиката бе и Зара Клисурова ръководител на Националния клонов съюз на производителите на етерично-маслени култури. Тя срещна присъстващите с опциите за подкрепяне на производството и пазарната реализация на етерично-маслените култури.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР