Казахстан заяви в понеделник, че ще изисква от износителите да

...
Казахстан заяви в понеделник, че ще изисква от износителите да
Коментари Харесай

Казахстан затяга мерките за спазване на санкциите срещу Русия

Казахстан съобщи в понеделник, че ще изисква от експортьорите да подават спомагателни документи, когато изпращат артикули до Русия, след известия, че съветските компании употребяват локални медиатори, с цел да заобикалят западните наказания, заяви Ройтерс.

Русия е главният търговски сътрудник на Казахстан и откакто Западът забрани продажбата на хиляди артикули на Москва поради нашествието й в Украйна, някои казахски компании започнаха да купуват такива продукти и да ги препродават на съветски компании.

Правителството в Астана обаче даде обещание да поддържа глобите и съобщи в понеделник, че новите правила, които влизат в действие от 1 април и се ползват за износа в границите на водения от Русия Евразийски стопански съюз, ще понижат " незаконната " търговия.

 Санкциите не я стопират: Русия си набира западни технологии и през страна от Европейски Съюз Санкциите не я стопират: Русия си набира западни технологии и през страна от Европейски Съюз

" (Процедурата) изключва подаването на документи от подставени лица, подправени податели или получатели ", се споделя в изказване на държавното управление, представено от Ройтерс.

Износът на Казахстан за Русия е скочил с една четвърт предходната година, а казахстанските предприемачи споделят, че ходът на Турция да разбие съветския " успореден импорт " е провокирал нова вълна от поръчки от руснаци, търсещи артикули, които не могат да закупят непосредствено.

 Русия ще откаже данъчни облекчения на Русия ще откаже данъчни облекчения на " неприятелските " страни

Още при започване на войната държавното управление в, с цел да заобиколи глобите от неприятелските страни. За тези артикули публично няма да се заплаща за марки, авторски права и други, защото те де факто не са създадени за съветския пазар, а се внасят на него като реекспорт от трети страни, които не са глобени.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР