Казахстан поднесе истинска сензация и победи с 3:2 Дания във

...
Казахстан поднесе истинска сензация и победи с 3:2 Дания във
Коментари Харесай

Казахстан шокира Дания с пълен обрат и атрактивни попадения само за едно полувреме

Казахстан сервира същинска сензация и победи с 3:2 Дания във втория дуел за двата отбора от почналите единствено преди дни квалификации за Евро 2024. Азиатският отбор изигра феноменално второ полувреме за своите благоприятни условия и реализира цялостен поврат с попадения на Батийор Зайнутдинов (73’, Ашкат Тагиберген (86’) и Абат Аймбетов (89’), откакто европейците бяха взели солидна преднина от две попадения посредством Расмус Хьойлунд (21’, 36’) през първата част.

Футболистите на Каспер Юлманд бяха напълно покрай това да открият резултата още в 3-ата минута, когато Йонас Винд влезе в наказателното поле и пусна паралелен пас на няколко метра пред голлинията, само че там Рамус Хьойлунд се забави и не съумя да засече. В 16-ата минута положително разиграване пък изведе Йоаким Меле очи в очи със стража на домакините Игор Шацкий, само че той съумя да избави.

Датчаните въпреки всичко излязоха напред в 21-ата минута, когато дълго подаване от Симон Кяер откри в предни позиции намиращия се в отлична форма Хьйолунд, който трансферира и неразчетено излезлия вратар на домакините. Гостите продължиха да реализират напън към вратата на казахстанците. Те стигнаха до второ попадение петнайсет минути по-късно, когато още веднъж Расмус Хьойлунд се оказа на точното място при безредие в пеналта и преодоля Шацкий за повторно.

Футболистите на Казахстан излязоха стимулирани за началото на втората част и в първите десетина минути на няколко пъти Каспър Шмайхел трябваше да се намесва уверено, с цел да предотвратява рискове пред себе си. В 70-ата минута Абзал Бейсебеков стреля чудесно от границата на наказателното поле и още веднъж вратарят на Ница трябваше да се намесва уверено, а по-късно кълбото разтресе и градата. При последвалият корнер пък Йонас Винд не се ориентира добре и игра с ръка, което докара до дузпа. Зад топката застана Бактийор Зайнутдинов и понижи изоставането на Казахстан на 1:2.

Пет минути преди края на постоянното време пристигна и може би кулминационния миг в този дуел, когато капитанът на домакините Ашкат Тагиберген реши да опитва шанса си от към 25 метра и с извънредно краси изстрел направи изцяло беззащитен Каспър Шмайхел, с цел да изравни с брилянтно попадение. Само няколко минути по-късно драмата на “Астана Арена ” стана цялостна, откакто центриране отляво завари към този момент изцяло обърканата защита на Дания и там появилият се като запаса Абат Аймбетов от близко прати топката с глава в мрежата за 3:2 в интерес на Казахстан. Куриозно се получи и това, че нападателят смъкна фланелката си след отбелязването на гола, което му донесе жълт картон, а надълбоко в добавеното време извърши нарушаване и бе изпъден след второ публично предизвестие.

Това се трансформира и в първа победа за домакините в тези европейски квалификации, откакто единствено преди дни те позволиха загуба на същия този “Астана Арена ” от Словения. Дания пък завоюва с 3:1 в семейството си на Финландия в първия си дуел.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР