Казахстан няма да признае за независими държави сепаратистките републики в

...
Казахстан няма да признае за независими държави сепаратистките републики в
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан се опъва на Путин в Санкт Петербург

Казахстан няма да признае за самостоятелни страни сепаратистките републики в Източна Украйна, заяви на Международният стопански конгрес в Санкт Петербург казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев, представен от ДПА.

Правото на самоопределяне, обезпечено от Организация на обединените нации, влиза в несъгласие с правото на страните на териториална целокупност, по тази причина нито Тайван, нито Косово, Абхазия и Южна Осетия са приети, сподели Токаев.

" И този принцип явно важи и за сходни полудържавни територии, каквито съгласно нас се явяват Донецк и Луганск ", съобщи той.

С тези си думи Токаев на процедура изрази намерено противоречие с съветския президент Владимир Путин, като чийто почетен посетител той беше на подиума в Санкт Петербург, отбелязва ДПА. Русия призна Донецката и Луганската национална република и посочи отбраната им като една от аргументите за войната против Украйна.

Въпреки че Казахстан се намира в стеснен съюз с Москва, Токаев не поддържа изцяло войната в Украйна.

" Има разнообразни отзиви, ние сме отворено общество ", сподели той.

Тук Токаев още веднъж загатна правото на страните на териториална целокупност.

Президентът на богатата на нефт страна оцени и интернационалната икономическа конюнктура друго от Путин, съгласно който идва краят на западната доминация. Наистина има рецесия, сподели Токаев съгласно съветските информационни организации.

" Но в същото време Съединени американски щати и Западът като цяло стоят устойчиво като икономическо развиване ", съобщи той.

Когато през януари в Казахстан избухнаха всеобщи митинги против властническото ръководство на Токаев, Путин му изпрати военна помощ. Демонстрациите след това заглъхнаха.

Сега казахстанският президент изрази неодобрение, че добре образовани младежи напущат както Русия, по този начин неговата страна.

" Те оказват помощ за напредъка на други страни. Това съгласно мен е нашият неуспех ", сподели той.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР