Казахстан изпитва трудности с обгрижването на десетки хиляди руснаци, които

...
Казахстан изпитва трудности с обгрижването на десетки хиляди руснаци, които
Коментари Харесай

Казахстан се затруднява да приюти руснаците, бягащи от мобилизация

Казахстан изпитва компликации с обгрижването на десетки хиляди руснаци , които са напуснали родината си, откакто Москва разгласи военна готовност, заяви Ройтерс, като цитира публични лица в страната.

Руски мъже, някои със фамилиите си , започнаха всеобщо пресичат втората най-дълга сухопътна граница в света, откакто президентът Путин издаде заповед за активизиране на запаса. Руснаците не се нуждаят от виза или паспорт за влизане в Казахстан. Достатъчно е единствено да показват съветски документ за идентичност. Руският език също е необятно публикуван в страната.

Правителството твърди, че съвсем 100 000 души са минали границата след оповестяването на готовност. Хотели и хостели са цялостни, а наемите са скочили до небесата.

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев, чиято администрация отхвърля да поддържа това, което Русия назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, прикани към самообладание и приемливост .

" За последните няколко дни тук дойдоха доста хора от Русия ", сподели той в тирада във вторник. " Повечето от тях са били принудени да изоставен поради отчайващата обстановка ".

" Ние би трябвало да се грижим за тях и да се обезпечи тяхната сигурност . Това е политически и филантропични въпрос ", сподели Токаев.

По думите му, държавното управление ще разиска обстановката с Москва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР