„Казахстан е пред гражданска война, а причината е хибридна –

...
„Казахстан е пред гражданска война, а причината е хибридна –
Коментари Харесай

Журналист: Казахстан е пред гражданска война

„ Казахстан е пред революция, а повода е хибридна – от една страна високите цени на природния газ, само че от друга – политиците. Търси се реванш против предходния режим, който управляваше страната”. Това съобщи в ефира на NOVA Валери Тодоров, който е публицист и дълготраен сътрудник на БНР в Москва.

Той удостовери, че съвсем двойно са увеличени цените на втечнения газ, който е съществена причина за протестите, макар че Казахстан в действителност е международен експортьор на газ и уран.

„ 600 $ е междинната работна заплата, популацията е оскъдно и това в допълнение ескалира напрежението. Не е удобна прогнозата за икономическото развиване на страната. Кризата е стъпаловидна – бързо ескалира, само че неприятното е, че експанзията се усилва паралелно”, изрази терзанието си журналистът.

По думите му, ползата на Русия в някогашната руска република е доста огромен, в това число тези на Китай и Турция. Допълни още, че бунтовниците държат под контрола си летището, с цел да не съумеят актуалните водачи на Казахстан да избягат от страната. Тодоров бе безапелационен, че ще има промяна на властта и промени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР