Кайро. Българската страна има интерес и би желала да види

...
Кайро. Българската страна има интерес и би желала да види
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов разговаря с министър-председателя и министър на жилищното строителство и урбанизацията на Египет Мустафа Камал Мадбули

Кайро. Българската страна има интерес и би желала да види едно фактически и трайно активизиране на политическия разговор с Египет. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Кайро по време на диалога си с министър-председателя и министър на жилищното строителство и урбанизацията на Арабска република Египет Мустафа Камал Мадбули, оповестиха от държавната осведомителна работа. Настоящото посещаване на българския министър председател е втора аудиенция на това ниво в историята на двустранните ни връзки с Египет.
Министър-председателят Борисов означи, че българското държавно управление се стреми да поддържа натоварен политически разговор на всички равнища с обичайните сътрудници на България в Близкия изток и Северна Африка. Премиерът добави, че страната ни е подготвена да развива пълноценни и взаимно преференциални връзки с Египет във всички области от съвместен интерес–икономика, енергетика, земеделие, сигурност, туризъм, просвета, обучение и други. За таз цел е належащо да бъдат обрисувани съответни дейности и на практика стъпки за разширение на съдействието. Премиерът Борисов изрази убеденост, че с актуалната му аудиенция в Кайро ще се реализира градивен разговор по основни тематики от двустранен и районен темперамент.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР