Кайрън спечели с 6:2 срещу Гари в битката на Уилсън-овците

...
Кайрън спечели с 6:2 срещу Гари в битката на Уилсън-овците
Коментари Харесай

Кайрън спечели битката на Уилсън-овците в Мастърс

Кайрън завоюва с 6:2 против Гари в " борбата на Уилсън-овците " от първия кръг на най-престижния и огромен шампионат по снукър отвън ранкинг системата - " Мастърс ". За първи път от основаването си през 1975 година конкуренцията не се организира в Лондон, а в Милтън Кийнс, тъй като столицата на Англия е сериозна зона на разпространяване на новия ковид.

Не това обаче се оказа огромният удар по джентълменския спорт и в частност великия " Мастърс ", тъй като ден преди началото му международният номер 1 и любимец за купата Джъд Тръмп даде позитивен тест за COVID-19, заради което трябваше да се откаже от присъединяване. Същото се случи и с Джак Лисовски, който бе сменен точно от Гари Уилсън и се изправи против Кайрън Уилсън, само че без необикновен триумф.

Това можеше да се чака, тъй като Гари напоследък се намира в нещо като меланхолия освен във връзка с играта си на зеленото сукно, а и в други елементи на живота. Той въпреки всичко завоюва два фрейма в дебюта си в " Мастърс ", само че за повече не можеше да се надява, което бе обикновено на фона на сегашните условия.

Кайрън Уилсън ще се надява най-малко да повтори класирането си на финала от преди три години, когато отстъпи на Марк Алън. Той осъществя два сенчъри брейка в първия си конфликт - 136 и 108 точки - като по подигравка на ориста във втория кръг можеше да се чака да срещне точно Джъд Тръмп, само че Асото в колодата трябваше да пропусне шампионата.

Така идващият му съперник още веднъж може да се окаже състезател в неособено положително игрово положение - другата запаса Джо Пери (финалист в " Мастърс " от 2017-а) ще се изправи против Дейвид Гилбърт и спечелилият ще дефинира идващия съперник на Воина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР