Каварна ще стане част от най-дългата мирна щафета - Peace

...
Каварна ще стане част от най-дългата мирна щафета - Peace
Коментари Харесай

Каварна става част от Световния пробег на мира

Каварна ще стане част от най-дългата мирна щафета - Peace Run, на 29 септември, оповестиха от спортната дирекция на общината. Световният пробег на мира ще премине през града с пламнал факел, знак на обединяване и подсилване на идеалите за мир по света.

Деца, възрастни, спортисти и всеки, който желае, ще има опция да тича или просто да повърви с факела на мира, който ще дойде в Каварна в 11:30 часа на монумент "Защитата на Каварна ". Пробегът ще премине през централната ул. "България " и ще продължи през пешеходната зона до административната постройка на Община Каварна, където маратонците ще бъдат посрещнати с публична гала.

Тази година "Пробега на мира " потегля от град Свищов, а Каварна ще бъде първият морски град, през който ще премине.

Щафетата с жив огън пресъздава символиката на предаването от нация на нация, като дава опция на всеки да направи своята крачка към устрема за мир. С всяка стъпка Пробегът построява мостове сред хора от разнообразни култури, религии и народи и ускорява тяхното единение.

Спортното събитие съществува от 1987-а година, като негов създател е индиецът Шри Чинмой. За този интервал са изминати 500 000 км през 150 страни от всички континенти, предавайки от ръка на ръка запалена факла с обръщение за мир.

Част от известните факлоносци са били Нелсън Мандела, Майка Тереза, Папа Франциск, Папа Йоан Павел II, Михаил Горбачов, Вацлав Хавел, спортните митове Мохамед Али, Карл Люис, Пол Тергат, Тегла Ларуп, Паола Радклиф и доста други звезди./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР