Каварна. С близо две хиляди места за настаняване е увеличена

...
Каварна. С близо две хиляди места за настаняване е увеличена
Коментари Харесай

Добрич: Повече места за настаняване и нови туристически атракции ще има в община Каварна това лято

Каварна. С близо две хиляди места за настаняване е увеличена легловата база в община Каварна за сезон Лято 2018. В момента на територията на общината има 3 945 кревати. Това сподели на конференция във връзка началото на туристическия сезон и новите туристически атракции в община Каварна кметът на града Нина Ставрева, оповестиха от пресцентъра на Общината .
По време на конференцията, в която участваха и представители на туристическия отрасъл, бе показан най-новият атракцион за туристи в община Каварна, намиращ се в комплекс „ Топола Скайс “ – аквапарк и екшън парк. Те са част от разширението на комплекса, което включва и значително нарастване на легловата база, като в целокупност съставлява инвестиция от 16 млн. лева, означи шефът и притежател на комплекса инж. Валентин Вълев. Той благодари на кмета Ставрева за положителния бизнес климат и обикновено отношение към бизнеса от страна на общината, благодарение на които инвестицията е била осъществена в плануваните периоди. От своя страна кметът Ставрева пожела триумф и изрази убеденост, че с новите атракции община Каварна ще стане още по-атрактивна за туристите.
От 2015 година до в този момент в община Каварна се отбелязва годишен растеж на туристи. Близо 15 хиляди туристи са били регистрирани в местата за настаняване в общината до края на юни тази година. С 13 хиляди лева са увеличени приходите от туристическия налог за юни 2018 по отношение на юни 2017 година
Всички хотелски бази сега имат направени резервации в това число за септември. Най-многобройни са туристите от Румъния, значителен растеж бележат гостите от Чехия, Словакия и Полша.
Най-посещаваният туристически обект в района е Нос Калиакра, обичани на туристите са още археологическият резерват Яйлата, фермата за охлюви в Българево, нос Чиракман в Каварна, музеят на водката, център Онгъла.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР