Кавалерът на Златната топка за 1994 година Христо Стоичков пападна

...
Кавалерът на Златната топка за 1994 година Христо Стоичков пападна
Коментари Харесай

В Бразилия поставиха Стоичков над Меси и Ривалдо за най-великите в Барса

Кавалерът на Златната топка за 1994 година Христо Стоичков пападна след най-великите футболисти, обличали екипа на Барселона. Бразилското издание sportbuzz.oul.com.br, създател на класацията, го сложи на трета позиция.

"Стоичков е считан за най-големият футболист в България. Той завоюва Златната топка през 1994 година. Той има пет трофеи с Барселона. Стоичков е считан от мнозина за един от най-хубавите атакуващи футболисти, които Барса е имала ", написа sportbuzz за Камата.

На първо място е актуалният управител на британския първенец Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, който построи име като ментор точно в каталунската столица. Освен това, той завоюва 4 поредни трофеи с Барса сред 1991 и 1994 година и взе ефективно присъединяване в спечелването на Шампионската лига през 1992 година.

На второ място е сърцатият централен защитник и някогашен капитан Карлес Пуйол. "Можем да кажем, че той е един от най-големите водачи на тима ", гласи изданието.

Четвърти е Ривалдо, а чак на пето място е шесткратният притежател на най-авторитетното самостоятелно отличие Лионел Меси.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР