Кaufland обогатява асортимента си от био продукти с разнообразие от

...
Кaufland обогатява асортимента си от био продукти с разнообразие от
Коментари Харесай

Kaufland обогатява био асортимента си със собствена маркабиоплодове и биозеленчуци


Кaufland обогатява асортимента си от био артикули с многообразие от биозеленчуци и биоплодове, част от към този момент наложената лична марка K-Bio на компанията. Продукцията е сертифицирана според строгите условия и наредби на Европейски Съюз за биологично произвеждане и под непрекъснат надзор от самостоятелни институции на всеки стадий от индустриалния цикъл – от почвата и водата до готовата продукция.

Kaufland държи на екологичното и обществено отговорно произвеждане, по тази причина с цел да се подсигурява и управлява високото качество на биоплодовете и биозеленчуците K-Bio, те се отглеждат по щадящ околната среда метод, без приложимост на химически торове, препарати и пестициди при битката с вредителите. За това свидетелстват и документите на Globul G.A.P*, IFS**, Ecco Ingenieros*** и Lacon Institute****, които продукцията има.

Биозеленчуците и биоплодовете K-Bio са към този момент налични в хипермаркетите на комерсиалната верига в цялата страна като част от био асортимента на компанията. Клиентите към този момент могат да избират и свежи K-Bio краставици, домати, чери домати, лимони, мандарини, тиквички, чушки, патладжани и портокали.

Така общият брой артикули в био асортимента на Kaufland доближава до над 660 в най-големия по повърхност хипермаркет на веригата. Разнообразното портфолио на личната марка K-Bio пък включва към този момент над 50 оферти от пълнозърнесто брашно от спелта през хрупкаво мюсли с плодове до млечен шоко крем.

Kaufland обичайно разпространява свежите плодове и зеленчуци като ежедневна и качествена част от фамилното меню и благодарение на своите Свежи Супергерои. Те се грижат клиентите и техните фамилии да са добре осведомени за произхода, свойствата и съставките на всеки плод и зарзават, който комерсиалната верига предлага.Като компания с отговорно и поредно отношение към обществото и околната среда Kaufland се включи в световната акция Greenpeace-Detox на интернационалната организация Greenpeace, с която поддържа избягването на рискови химикали и спазването на значимите екологични и обществени стандарти на индустриалните условия.

---------------------------------

*Стандартът Global G.A.P: Global G.A.Р. е самостоятелна международна система за положителни аграрни практики. Стандартът подсигурява, че в предлаганите плодове и зеленчуци няма остатъчни количества пестициди и нитрати, следи за хигиената при прибирането и обработването на продукцията, както и за безвредни и здравословни условия на труд за работещите.

**Стандартът IFS: междунараден продуктов документ за сигурност на храните.

*** Ecco Ingenieros: Серифицираща организация профилирана в одит на сигурност на храните.

**** Lacon Institute: Частен институт за обезпечаване на качеството и узаконяване на биологично създадени хранителни артикули.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със междинна комерсиална повърхност от 3200 кв.м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР