Kaufland България ще отбележи за поредна година Международния ден на

...
Kaufland България ще отбележи за поредна година Международния ден на
Коментари Харесай

Kaufland България ще отбележи Международния ден на пчелата с участие в тематичен фестивал


Kaufland България ще означи за поредна година Международния ден на пчелата с присъединяване в, отдаден на опазването и развъждането на пчелите. Събитието ще се състои на 21 май в Южния парк. Негов уредник е „ “, а Kaufland e сътрудник на фестивала в подтекста на своя ангажимент за запазване на биоразнообразието.

Събитието ще стартира в 10 часа и ще продължи до 19 часа. То е със свободен вход и ще предложи на посетителите разнообразна стратегия за дребни и огромни. Сред тях са зрелище „ Пролетен карнавал “ на куклен спектакъл „ Мариета и Марионета “, осъществявания на детска вокалната група „ Мечо Пух “ и работилници за деца, в които да се научат по какъв начин да изготвят хотели за пчели и да си създадат домашна градинка в помощ на опрашващите инсекти. По време на събитието ще има и викторина с награди, полемика с пчелари, екоактивисти и представители на корпоративния бранш за това по какъв начин може да се подобрят опциите за пчеларство у нас, литературното четене и други.

В рамките на фестивала ще бъдат връчени и дипломите на първия випуск на „ “, за чийто старт у нас Kaufland България поддържа „ Истински мед “. В рамките на програмата 30 кандидат-пчелари се образоваха хибридно в границите на 3 месеца от опитни пчелари и преподаватели по пчеларство. Целта на „ Пчеларски университет “ е да помогне на начинаещите да започват в занаята и да бъде поле за взаимопомагаща си общественост в страната.

Международният ден на пчелата се отбелязва от 2018 година по самодейност на Словенската асоциация на пчеларите и е утвърден от Организация на обединените нации в края на 2017 година. Той цели да осведоми обществеността за смисъла на пчелите и пчелните артикули, както и по въпросите, свързани със отбраната на застрашените от изгубване пчели.

Подкрепата за фестивала е част от поредицата интензивности, отдадени на биоразнообразието и опазването на пчелите, които Kaufland България обичайно осъществя. През април комерсиалната верига за поредна година организира осведомителна акция на територията своите хипермаркети в страната във връзка Световния ден на Земята, с която осведоми за застрашените местообитания и храна за пчелите. През май, като част от напъните в поддръжка на биоразнообразието, чиновници на компанията засадиха медоносни дръвчета във Видин. Подобни акции по залесяване с медоносни растения от доброволци на Kaufland имаше също през предходната година, когато чиновници на комерсиалната верига засадиха липи и акации в Пловдив и Добрич.

Веригата има ангажимент за съкращаване и отбягване на пестициди при развъждането на цветя и растения и работи един до друг със своите снабдители да употребяват най-вече биологични препарати и да съблюдават и ползват Етичен кодекс за бизнес сътрудници по веригата за доставки на Kaufland. Ангажиментите на компанията са систематизирани и оповестени в и. Kaufland България целеустремено включва в своя подбор семена и растения, удобни за пчелите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР