Kaufland България е основен партньор на есенното издание на Книги

...
Kaufland България е основен партньор на есенното издание на Книги
Коментари Харесай

Kaufland България е основен партньор на есенното издание на „Книги за смет”

Kaufland България е главен сътрудник на есенното издание на „ Книги за боклук “, което ще се организира на 26 септември в София и Плевен и на 27-и в Пловдив. След сполучливото лятно издание на акцията, в което бяха събрани и рециклирани над 5 тона пластмасови боклуци, нови три града се включват в акцията тази есен.
„ Книги за боклук “ е една от най-мащабните начинания у нас в поддръжка на преработването, която в същото време насърчава четенето. Всеки искащ да взе участие в акцията може да донесе кг годна за преработване пластмаса, като в подмяна ще получи книга и отстъпка за лични марки артикули на Kaufland в опаковки с понижено наличие на пластмаса. Във всеки град събитието ще стартира в 10,00 часа и ще продължи до 13,00 часа.
26 септември:
София
хипермаркет Kaufland, ул. „ Филип Аврамов “ 3; хипермаркет Kaufland, бул. „ Ген. Тотлебен “ 36. Плевен
хипермаркет Kaufland, ул. " Сан Стефано " 80. 27 септември:
Пловдив
хипермаркет Kaufland, бул. „ Освобождение “ 47; пред постройката на Общината Желаещите да се включат в „ Книги за боклук “ е належащо да носят пластмасата опразнена от наличие, почистена и смачкана, с цел да заема по-малко място. Сред отпадъците, които няма да бъдат одобрявани, са блистери от медикаменти, туби от масла, домашен електроуреди.
По правилник против всеки кг предадени пластмасови боклуци участниците в самодейността ще могат да получат книгa по желание. Тази година фокусът е върху произведения, по които са направени филми: " Доктор Дулитъл ", " Дивото зове ", " Анн от фермата " Грийн Гейбълс ", " Война на световете ", " Министерство на времето ", " Колекционерът на изгубени неща ", " Ловът " и други
Тази година акцията „ Книги за боклук ” се организира при засилени ограничения за сигурност и при съблюдаване на всички епидемиологични разпореждания на Министерство на здравеопазването. По време на събитието допустимото дистанцията сред участниците ще бъде маркирано с графични обозначения, тъй че да се съблюдава нужната отдалеченост. Организаторите са планували ръкавици и защитни шлемове за своите екипи, както и дезинфектанти, които ще бъдат налични за всички гости. Книгите няма могат да бъдат разлиствани и обсъждани, а кориците и ще бъдат покрити със специфичен ламинатен пласт за лесна стерилизация.
Организатори на акцията са фондация „ Credo Bonum “ и издателство „ Smart Books “. Към тях за втора поредна година се причислява Kaulfand България в подтекста на за еднократна приложимост, попречване на нейното потребление, повече преработване и по-устойчиви опаковки. Компанията ползва в България RЕset Plastic* - тактиката против замърсяването с пластмасата на Schwarz Group, част от която е Kaufland. В дълготраен проект комерсиалната верига има за цел да понижи използването на пластмаса с най-малко 20% до 2025 година и да има 100% рециклируеми опаковки на продуктите лична марка.
В рамките на лятното издание на акцията, което се организира през юни на територията на Велико Търново, Бургас и Варна, за броени часове бяха събрани близо 5 тона пластмаса, като от първото издание на „ Книги за боклук “ през 2013 година до момента вследствие на акцията у нас са рециклирани близо 70 тона пластмасови боклуци и са раздадени десетки хиляди книги.
Повече информация за самодейността може да откриете на страницата във.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР