Католиците от Белене ще подарят специална икона на папата При

...
Католиците от Белене ще подарят специална икона на папата При
Коментари Харесай

Католиците от Белене ще подарят специална икона на папата

Католиците от Белене ще подарят специфична икона на папата При визитата си в България папа Франциск ще получи нарисувана особено за него икона като подарък от католическата общественост в град Белене . За събитието единствено от региона на крайдунавския град и Плевен в столицата ще дойдат към 400 души.
 
За визитата на папа Франциск в България католиците от град Белене са подготвили специфичен подарък – икона, на която са изобразени в цялостен растеж беленчанинът Евгений Босиков и трима свещеници от Пловдивско, които дружно с Босилков са били убити през ноември 1952 година. Това заяви на конференция в Плевен отец Паоло Кортези , който е енорист на католическата общественост в Белене.
 
„ Като общественост доста хора са ни съветвали да подарим нещо на папата. Решихме да подарим тази икона, особено нарисувана за него от художник, който не желае да бъде уведомяване. Върху тази икона нарисувахме лицата на беленчанина Евгений Бокилков и трима свещеници от Пловдивско, които са били убити с него в нощта на 11 ноември 1952 година. Това са отец Павел, отец Камен и отец Йосафат ”, изясни Паоло Кортези .
 
Той посочи, че най-големите групи при визитата от Северна България ще бъдат от Белене и Плевен. Очаква се от двата града да дойдат по към 200 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР