Католическият мистик и конспиролог Emmett O’Regan (Емет О’Реган) предупреждаваше, че

...
Католическият мистик и конспиролог Emmett O’Regan (Емет О’Реган) предупреждаваше, че
Коментари Харесай

Иде петък, 13-и: Зловещото пророчество за мегацунами, което ще унищожи САЩ, започна да се сбъдва

Католическият мистик и конспиролог Emmett O’Regan (Емет О’Реган) предупреждаваше, че през интервала 23 септември - 13 октомври мегацунами с височина най-малко 650 метра, ще удари атлантическото крайбрежие на Съединени американски щати и ще потопи страна.

Гигантската вълна ще бъде провокирана от земетресение на Канарските острови, вследствие на което ще стартира да изригва вулканът Кумбре Виеха, който в последна сметка ще рухне в океана, предизвиквайки небивало по мощ цунами, оповестява esoreiter.ru.

Приближава се съдбовният петък, 13 октомври, и на пръв взор всичко е умерено. Да, но не. През последните 2 денонощия, както оповестява Националният географически институт на Англия, остров La Palma (Ла Палма) на Канарите непрестанно се тресе. И въпреки трусовете да не са доста мощни (не повече от 2,7 по Рихтер), само че 40 труса за 48 часа - това към този момент е пагубно доста.

Ето какво разяснява по този мотив сътрудникът на института Мария Хосе Бланко: Всички тези земетресения приказват единствено за едно: разсънва се вулканът Кумбре Виеха, кой в действителност образува този остров.

Сеизмолозите бият паника, тъй като изригването на огнедишащият дявол маже да стане всеки миг, поради което държавното управление на Канарските острови към този момент е подготвило проект за изключителна помощ на популацията и евакуацията му при положение на сериозна заплаха.

Вулканът Кумбре Виеха за финален път е изригвал през 1979 година и следствията от това са добре изучени. Изригването се съпровожда от трусове и цунами, които се устремяват през Атлантика към Америка, причинявайки по пътя си невиждани опустошения.

На тази страшна заплаха бе отдадена специфична научна конференция още преди 13 години. Тогава английските медии сигнализираха, че атлантическите брегове на Африка, Съединени американски щати и Европа ще бъдат унищожени от мега цунами, провокирани от вулкан на канарски остров, който се разрушава, сигнализираха английските вестници. Те се позоваха на английския академик Бил Макгуайър, шеф на център за проучване на естествените опасности към лондонския университет.

На конференцията за естествените бедствия той предизвести, че вулканът Кумбре Виеха в западната част на канарския остров Ла Палма може да се унищожи при изригване и да потъне на дъното.

Става дума за суша с повърхност от 572 кв. км. Той ще провокира мега цунами с височина до 100 метра. За един час стената от цунами ще отнесе Канарските острови, за два часа - северното Атлантическо крайбрежие на Африка.

Вълните убийци ще прекосят Атлантика за 7-10 часа, ще пометат Карибските острови и ще се разбият по източните крайбрежия на Съединени американски щати и Канада. Вълната ще отнесе пристанищата, ще проникне в устията на реките и ще удари обитаемоте места по тях. Ученият планува, че Англия ще бъде ударена от 10-20-метрови талази.

Вулканът се засилва в период 25-200 години. За последно той изригна през 1971 година Според Макгуайър бедствието ще се случи във всеки един миг през идващите години. Той прикани Съединени американски щати и Испания да заделят неколкостотин хиляда $ за разработване на подводна сеизмографска система за наблюдаване на Кумбре Виеха. Между първите сигнали и самото срутване интервалът е 2 седмици, това може да стигне, с цел да се минимализират вредите от бедствието, писа тогава " Гардиън ".

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР