Католическите литургии в столицата на Шри Ланка бяха отменени за

...
Католическите литургии в столицата на Шри Ланка бяха отменени за
Коментари Харесай

Католическите литургии в Шри Ланка бяха отменени за втора поредна седмица

Католическите литургии в столицата на Шри Ланка бяха анулирани за втори следващ уикенд, откакто държавното управление предизвести, че е допустимо свързаната с "Ислямска страна " група, провела нападенията по време на католическия Великден, да извърши нови атентати, съобщи Асошиейтед прес.

Говорител на диоцеза на Коломбо съобщи, че кардинал Малкълм Ранджит е отменил всички неделни служби в столицата от съображения за сигурност.

Миналата седмица бяха затворени всички католически църкви в Шри Ланка, а на мюсюлманите беше подредено да си останат по домовете за петъчните молебствия. Вместо нормалната неделна литургия кардиналът произнесе в резиденцията си проповед, на която участваха свещеници и шриланкийски водачи. Проповедта му беше излъчена по малкия екран.

При бомбените атентати на 21 април са починали 257 души, съобщи Франс прес, базирайки се на нови данни, обявени от управляващите. Те признават, че е допустимо цифрата да продължи да се трансформира.
По-рано беше обявено, че починалите са 253. Нарастването на цифрата се дължи на гибелта на потърпевши, които бяха признати в болница. 496 ранени бяха признати в болница след атентата. 47 към момента не са изписани, а 12 от тях се нуждаят от интензивни грижи.

Властите на Шри Ланка оповестиха, че измежду починалите има минимум 42 чужденци. Други чужденци са оповестени за изчезнали и може да се намират измежду неидентифицираните тела в моргата в Коломбо, съгласно изказване на министерството на външните работи, оповестено в понеделник вечерта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР