Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което

...
Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ДПС е зрител в преговорите за правителство

„ Като фенове на процеса по желание на кабинет, това което виждаме ни отдалечава от съставянето на кабинет “. Това съобщи пред зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

„ Политическата отпадналост на договарящите се крие зад мантри като „ Далеч Движение за права и свободи “. Ние не участваме в преговорния развой. Получихме една куртоазна покана от „ ИТН “ за среща, която продължи 30-40 минути ”, добави той.

Цонев сподели, че Движение за права и свободи не взе участие в експертни диалози и че от Има Такъв Народ са им споделили, че не желаят тяхната поддръжка. „ Като не желаят, няма да получат “, добави зам.-председателят на Движението за права и свободи.

„ Казахме, че задачата ни е възобновяване на парламентаризма и държавността. Нашето решение е да изчакаме края на договарянията и да забележим състава на държавното управление. Ако би трябвало да дадем нашия принос, без да участваме, бихме го създали. Огромно значение има обаче и персоналния състав Но не желаеме да виждаме дългата ръка на подмолния състезател Прокопиев ”, съобщи Цонев, като уточни, че двамата служебни министри - на финансите и стопанската система, са негови назначения.

„ Тук лъсва целият модел на задкулисието, с което желаеме да се борим. Ако искаш да се правиш на общественик, излез от задкулисието като мъж, където стоиш като затлъстял котарак. Както ние сме имали нелепостта да излезем в политиката с лицата си ", съобщи той.

Цонев сподели още, че от Движение за права и свободи ще поддържа основаването на комисия в Народното събрание за санкциите „ Магнитски “.

„ Вече правим наше следствие по „ Магинтски ", желаеме да знаем къде Пеевски е назначавал свои хора и какво общо има с паспортите ", сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР