Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което

...
Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ДПС е твърдо против да има министри от служебния кабинет в редовния

„ Като фенове на процеса по желание на кабинет, това което виждаме ни отдалечава от съставянето на държавно управление. Защото политическата отпадналост на договарящите се крие зад мантри „ Далеч Движение за права и свободи ”. Движение за права и свободи не е участник в преговорния развой. Получихме една куртоазна покана, срещата продължи 30-40 минути ”. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

По думите му партията е била поканена на една единствена среща, на която от са декларирали, че диалозите с Движение за права и свободи се водят в духа на парламентаризма. „ На нас ни беше казано, че не желаят поддръжка от Движение за права и свободи, въпреки да ни срещнаха с целите си. Ние казахме – щом не желаете поддръжка – няма да я получите. Казахме, че задачата ни е възобновяване на парламентаризма и държавността. Нашето решение е да изчакаме края на договарянията и да забележим състава на държавното управление. Ако би трябвало да дадем нашия принос, без да участваме, бихме го създали. Огромно значение има обаче и персоналния състав ”, съобщи Цонев по Нова телевизия.
 Прокуратурата разгласи, че е разпитвала Делян Пеевски Прокуратурата разгласи, че е разпитвала Делян Пеевски
По формираните шест преписки след наложените от Съединени американски щати по закона " Магнитски " наказания, прокуратурата към този момент извикала за пояснения Александър...

" Казахме, че задачата ни е възобновяване на парламентаризма и държавността. Нашето решение е да изчакаме края на договарянията и да забележим състава на държавното управление. Ако би трябвало да дадем нашия принос, без да участваме, бихме го създали. Огромно значение има обаче и персоналния състав. Не желаеме да виждаме дългата ръка на Прокопиев ", съобщи Цонев и разясни, че Движението е твърдо срещу да има министри от служебния кабинет в постоянния.

" Двамата служебни министри - на финансите и стопанската система, са на ", съобщи още Цонев. Не желаеме да виждаме дългата му ръка в новия, а те извършват неговите политики. " Тук лъсва целият модел на задкулисието, с което желаеме да се борим. Ако искаш да се правиш на общественик, излез като мъж от задкулисието, където стоиш като затлъстял котарак. Както ние сме имали нелепостта да излезем в политиката с лицата си ", съобщи той.

Сделката на икономическия министър била с албански коли, които не съществуват, в интерес на един единствен предприемач. Бойко Рашков пък направил " великански репресии против цели партийни структури " под маската на битката с купени гласове. Цонев даде образец със Сърница. Това декларирали и на президента на консултациите.

Не можеш да възстановиш правдивост с несправедливи средства. Да не се позволява реваншизъм, да се изкоренява моделът " Борисов " с реваншистки средства, зове Движение за права и свободи.
 Иво Прокопиев: Движение за права и свободи лъжат и манипулират по мой адрес Иво Прокопиев: Движение за права и свободи лъжат и манипулират по мой адрес
" Движение за права и свободи разпространяваха изцяло погрешна теория по време на цялата предизборна акция, че надали не всичко е наред, че има едни неприятни...

Цонев разяснява и следствието по закона " Магнитски ".

Вече правим наше следствие по закона " Магнитски ", желаеме да знаем къде Пеевски е назначавал свои хора и какво общо има с паспортите, заяви зам.-шефът на партията. Като началник на някогашната краткотрайна анкетна комисия на Народно събрание за търговията с паспортни заявява, че сходни данни няма.

На какво съображение българското държавно управление одобри ограничения по " Магнитски ", откакто няма български или европейски закон за транспониране на американското законодателство на територията на Европейски Съюз, пита Цонев.

" Искаме да знаем къде Делян Пеевски е назначавал свои хора и какво общо има с паспортите ", заяви зам.-шефът на партията.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР