Като завещание от ПП получихме липса на сигурност по отношение

...
Като завещание от ПП получихме липса на сигурност по отношение
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: В настоящия момент България повече от всякога има нужда от стабилно управление


Като наследство от Политическа партия получихме липса на сигурност във връзка с доставките на природен газ и галопиращи цени на енергоресурсите, съобщи някогашният енергиен министър

„ Управлението на „ Продължаваме Промяната “ остави в наследство поредност от рецесии във всяка една сфера от публичния живот. Сякаш една от най-тежките рецесии е в бранш „ енергетика “. Той има структуроопределящо значение за стопанската система на страната, той е директно обвързван с националната сигурност и касае директно българския бизнес и фамилиите. Като наследство от Политическа партия получихме липса на сигурност във връзка с доставките на природен газ, галопиращи цени на енергоресурсите, неустановеност и неустойчивост в бранша. Това докара до дестабилизация в цялата стопанска система. Трябва да бъдат подхванати оптимално бързи, съответни и способени дейности, тъй че да можем да преодолеем последствията от рецесията, която Политическа партия ни завеща “. Това съобщи някогашният енергиен министър и претендент за депутат на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова пред Нова телевизия по време на избирателен спор.

Петкова добави, че природният газ не е обезпечен. Като причина за това тя уточни ръководството на „ Продължаваме Промяната “. „ Купува се ден за ден, на допустимо най-високата цена “, е нейното мнение.

Тя означи, че „ Продължаваме Промяната “ са си създали „ един голям пиар “ с това по какъв начин са прекратили доставките на газ от „ Газпром “, а след това са сключили контракт с медиатори, които доставят още веднъж газ от „ Газпром “, само че с 28% по-висока цена.

„ Ние доста ясно сме декларирали каква е нашата позиция във връзка с доставките от „ Газпром “, и тя е за цялостна диверсификация, 100% диверсификация на доставките за България на природен газ “, сподели Петкова, като акцентира, че става въпрос за всичко друго от „ Газпром “.

По думите й в сегашния миг България повече от всеки път има потребност от устойчиво ръководство.

„ Ние от Политическа партия ГЕРБ и нашите сътрудници от Съюз на демократичните сили сме потвърдили през годините, че можем да управляваме, можем да носим отговорност и че можем да вършим обединения “, уточни Петкова.

„ Нашият водач няма по какъв начин да се пенсионира. Ние видяхме по какъв начин беше пенсиониран единият от водачите на Политическа партия, той беше пенсиониран в границите на шест месеца престой в ръководството. Хората споделят кой, докога и по какъв начин ще ръководи “, безапелационна е Теменужка Петкова.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР