Като затрогващи вицепремиерът Томислав Дончев определя позициите на повечето политически

...
Като затрогващи вицепремиерът Томислав Дончев определя позициите на повечето политически
Коментари Харесай

Всички срещу ГЕРБ - затрогваща позиция според Томислав Дончев

Като " затрогващи " вицепремиерът Томислав Дончев дефинира позициите на множеството политически партии " всички срещу ГЕРБ ". Това обаче не е градивно. Що за условие и теза е обединението да е с партия, само че без нейния водач, попита Дончев в студиото на БиТиВи и дефинира това като изнудване. Почтено би било държавното управление да се управлява от водача на партията, спечелила изборите.

Самите апели за съставяне на експертен или програмен кабинет звучат за доста българи умилително, само че Томислав Дончев подсети, че опитът демонстрира, че тези формати се провалят. Не постоянно специалистите са положителни политици, предизвести той.

На пряк въпрос дали е допустимо след изборите да сформират държавно управление с Движение за права и свободи, защото съгласно последното изследване на " Маркет линкс " актуалните съдружни сътрудници остават под чертата, вицепремиерът отговори негативно, а за неофициална коалиция съобщи, че " няма подобен формат ". Дончев обаче добави, че нормално дали си с или срещу ръководството си проличава по метода по който се гласоподава и то най-много по гласуването на държавния бюджет.

Разговорите обаче за обединенията в този момент, преди изборите, Томислав Дончев счита за " диалози без кръчмаря ". Ресурсът на ГЕРБ сега е концентриран към това да завоюват изборите, тъй че да управляваме. Листите на партията още не са подготвени - " поставят се старания да се събере най-хубавия тим ". Томислав Дончев удостовери, че най-вероятно ще е лидер на листата в Габрово, като за това има " един куп прочувствени и прагматични аргументи ".

Вицепремиерът е сигурен, че ще има доста обвинявания във връзка с организацията на изборите, а можи би и оспорването им, само че акцентира, че държавното управление действително не провежда изборите. Това се прави от ЦИК и изборните администрации.

Сметки сме правили изборния развой да мине по-най-добрия метод и най-хубаво показване на изборите по линия на стандартни политики с добра стратегия и положителни претенденти. Томислав Дончев е сигурен, че укори постоянно и обвинявания постоянно ще има, само че ГЕРБ вършат всичко допустимо да ги тушират даже и авансово.

" Защо да е преднамерено изчислено - каква изгода бихме имали ние изборите да съвпаднат с по-висок растеж на болестта и ниска изборна интензивност ", попита Дончев. Той съобщи, че се надява огромна вълна на болестта преди, по време и след изборите да няма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР