Като закъсняло и недостатъчно определи председателят на парламентарната група на

...
Като закъсняло и недостатъчно определи председателят на парламентарната група на
Коментари Харесай

Нова идея на ИТН: Главният прокурор да се избира пряко от гласоподавателите

Като закъсняло и незадоволително дефинира ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев. Йорданов добави, че следва Има Такъв Народ да предложи собствен вид за децентрализация на прокуратурата. Според Йордановв основният прокурор следва да бъде служба, която директно се избира директно от гласоподавателите. Съдебната система и конституционната форма са една политическа дъвка, заключи Йорданов.

Припомняме, че на извършения през ноември 2016 година народен референдум в България, иницииран от Инициативен комитет с ръководител Слави Трифонов имаше концепция за директен избор на шефовете на регионалните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните ръководства в регионалните дирекции на Министерството на вътрешните работи. Тогава предлагането на инициативния комитет беше те да се избират с мажоритарна изборна система с безусловно болшинство в два тура. Тогава обаче президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) сезира Конституционния съд за определяне на противоконституционност на някои от въпросите и точката отпадна.

Според ръководителят на непрекъснатата парламентарна Комисия по правни въпроси Стою Стоев напълно скоро следва разискване на това дали има нужда фигурата „ основен прокурор “ да съществува.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР