Като за първи турнир съм доволен от представянето на България

...
Като за първи турнир съм доволен от представянето на България
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Доволен съм, но трябва да подобрим сервиса


Като за първи шампионат съм удовлетворен от представянето на България в Нинбо, съобщи селекционерът на волейболния ни отбор Пламен Константинов на летище София. Националите се прибраха през днешния ден от китайския град, където взеха присъединяване в група 2 от първия уикенд на Волейболната лига на нациите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

България записа победи против Китай и Аржентина и проваляне от Съединени американски щати.

"Изпълнихме задачата си, можеше да се гони нещо против американците, само че съгласно мен те бяха по-подготвени и стояха малко по-добре от нас и сякаш целият мач се реши в сервис - посрещане. Доволен съм и от резултатите, и от влагането. Имаме си и проблемите, само че ще ги почистваме, уповавам се по един-два в идващите мачове. Ако това става на всеки шампионат, ще бъде добре. Първият ни проблем е взаимоотношението сред разпределителите и нападателите. Имаме фрапантни спадове и възходи - от 30% офанзива на 70% в единия и идващия гейм, това нещо би трябвало да се поизчисти. Трябва да подобрим и сервисът, защото имаме и други недостатъци, би трябвало да ги прикриваме със сервиса. Ще гоним мач за мач, не се знае с какви сформира ще дойдат другите тимове и оттова към този момент ще преценяме кой защо е пристигнал. Ще забележим Сърбия и Русия с какви сформира ще дойдат. Знам, че Русия имат проблеми и ще дойдат без някои основни играчи", сподели Константинов. Той изясни, че съществени проблеми с физическото положение на волейболистите му няма, само някои са с леки болежки. "Трябва да прибавим нещо, с цел да се оправим с по-класни отбори като Русия и Сърбия, може и настоящето равнище да не стига, по тази причина разгадавам най-много на сервиса да подобрим. Вкарваме ли го, можем да победим и двата състава", заключи Константинов.

Във втората седмица от Лигата на нациите конфликтите ще се пренесат в България. От 1 до 3 юни националите ни, водени от Пламен Константинов, ще разчитат на поддръжката на родната аудитория в София. „ Лъвовете “ играят надлежно против Сърбия, Австралия и Русия в столичната „ Арена Армеец “. От 15 до 17 юни националният тим на България чака гореща поддръжка и от емблематичните почитатели във Варна. Тогава, в зала „ Конгресна “ в Двореца на културата и спорта в морската столица волейболистите ни се изправят против олимпийския първенец Бразилия, Франция и Канада. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР