Като всеки авторитарен лидер по света и Ким Чен Ун

...
Като всеки авторитарен лидер по света и Ким Чен Ун
Коментари Харесай

Ким Чен-ун - рицар на бял кон: Олимпиадата в Китай е важна победа за социализма

Като всеки властнически водач по света и Ким Чен Ун обича да парадира с мъжарския си тип, с цел да внушава почит измежду подчиненото си население.

Ново видео с водача на Северна Корея го демонстрира по какъв начин язди бял кон на свещено за народа място. 110-минутният филм беше излъчен по държавната телевизия, а фрагментите са от 2019 година. В него обаче се вижда и по какъв начин Ким Чен Ун куца, съобщи България он Ер.

На фрагментите е и първата дама. Тя и високопоставени чиновници посещават исторически места, където е отсядал създателят на страната - Ким Ир Сен.

Планината Пектусан, на границата на Северна Корея с Китай, е свещена за доста корейци, и я почитат като митично място, където е основата страната. Северна Корея твърди, че бащата на Ким Чен Ин, Ким Чен Ир, е роден на планината Пектусан, макар че историците считат, че действителното му отечество е в Русия.

Пропагандният филм, очертаващ достиженията му през последната година, беше излъчен седмица след тестването на балистична ракета със междинен обхват.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун изпрати обръщение до китайския президент Си Дзинпин в петък, с цел да поздрави Китай за откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин, като акцентира " непобедимите стратегически връзки " сред двете страни. Това оповестяват държавните медии в Пхенян, съобщи Нюз.бг.

Церемонията по откриването на състезанието от 4 до 20 февруари би трябвало да се организира в китайската столица по-късно денем, като  Северна Корея не взе участие в Зимните игри след решението на Международния олимпийски комитет (МОК) за премахване.

" Успешното разкриване на Зимните олимпийски игри в Пекин макар международната здравна рецесия и невиждани условия е следващата огромна победа, извоювана от социалистически Китай ", декларира Ким в известието, съгласно формалната Корейска централна новинарска организация (KCNA).

МОК по-рано реши да забрани на Севера от Олимпийските игри в Пекин като наказване за отхвърли да участва в миналогодишните игри в Токио поради опасенията за COVID-19.

През януари Пхенян към този момент изрази поддръжка за зимните игри, макар че Северна Корея няма да взе участие в събитието заради " ходовете на враждебните сили и международната пандемия ".

Ким също по този начин акцентира мощните връзки сред Северна Корея и Китай в посланието и даде обещание " непрекъснато да развива връзките " до " нов висок стадий ".

" Отношенията сред КНДР и Китай са били циментирани в непобедими стратегически връзки, които в никакъв случай не могат да бъдат нарушени с нищо в битката за отбрана и прогрес на общата идея, а двете партии и народите на двете страни затвърдиха единството и съдействието във всички области, в това число политика, стопанска система, просвета и спорт ", напомня Ким.

Държавните медии на Северна Корея не загатват изпращането на делегация за зимните игри на фона на непоколебим граничен надзор за попречване на ковид.

От Южна Корея министърът на културата Хуанг Хи трябваше да участва на церемонията в петък като началник на държавната делегация на страната.

Припомняме, че доста международни водачи бойкотират Игрите поради противоречие с политиката на Китай. Причина са хипотетични нарушения на човешките права от страна на Китай по отношение на уйгурите и други мюсюлмански малцинства в Синдзян, както и потъпкването на свободите в Хонконг и опитите на Пекин да сплаши самоуправляващия се остров Тайван.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР