Като вицепремиер през 2017 г. и 2018 г. Валери Симеонов

...
Като вицепремиер през 2017 г. и 2018 г. Валери Симеонов
Коментари Харесай

НФСБ: Борбата с шума - Изпълнено

Като вицепремиер през 2017 година и 2018 година Валери Симеонов пое персонална борба за използването на Закона за отбрана от шума в околната среда. Начело на виновните институции той провежда инспекции за прекъсване на шумовия гнет през нощта от емблематичните „ мутренски “ заведения в Слънчев бряг като „ Спалнята “, „ Какаовия плаж “, „ Оксижен “.

През лятото на 2018 година бяха затворени от РЗИ „ Какао бийч “ в Слънчев бряг, „ Хедон “ в Созопол и други Проверките обгърнаха освен Южното, само че и Северното Черноморие, София и вътрешността на страната. Симеонов персонално контролираше седмичните информации за всички получени на телефон 112 сигнали за несъразмерен звук. На 16 и 19 август 2017 година се организираха протестни шествия против инспекциите, в които участваха единствено татуирани охранители и силиконови русокоски.

Въпреки това, резултатът бе налице - за първи път по Черноморието се възцари тишина през нощта и бе обезпечен спокоен сън на всички почиващи.

Впоследствие Валери Симеонов приготви и внесе значими промени в Закона за отбрана от шума, които бяха признати на 19 юни 2019 година от Народното събрание. Днес в България са неразрешени всички шумни действия от 22.00 до 08:00 ч. и от 14:00 до 16:00 ч., което прави Закона един от най-хубавите настоящи в тази сфера в Европа.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР