Като цяло новите автомобили вредят на екологията колкото и старите.

...
Като цяло новите автомобили вредят на екологията колкото и старите.
Коментари Харесай

Новите автомобили вредят колкото старите

Като цяло новите коли вредят на екологията колкото и старите. До този извод стигнаха група учени от 5 европейски страни, които изледват въздействието на нездравословните излъчвания от върху огромните градове, написа Automedia.

 

В изследването вземат участие специалисти от Гърция, Португалия, Русия, Италия и Румъния. Те са ръководени от основният европейски токсиколог Аристидис Цацакис, който е и президент на асоциацията на европейските токсиколози Eurotox. Към тях следва да се причислят и учени от Южна Корея и Китай.

Групата е изследвала равнищата на нездравословните излъчвания освен от леките коли, само че и от рейсове, камиони и железопътен превоз. Събрани са няколко хиляди проби твърди частици, съдържащи токсични субстанции, сажди, разнообразни метали и наночистици. В момента се изследват техните свойства, реакцията на клетките и въздействието им върху живите същества и разстенията.

В отчета си откривателите са безапелационни, че еднообразно нездравословни за екологията са както новите антомобили, по този начин и остарелите модели с огромен пробег и износени мотори. Опитите върху животни демонстрират, че въглеродните нановлакна, които се съдържат в огромни количества във нездравословните излъчвания на моторите, оказват въздействие върху държанието и интензивността, а също по този начин водят и до алергични реакции.

„ Ясно е, че нездравословните излъчвания от колите повреждат както природата, по този начин и здравето на хората. Досега обаче тяхното въздействие постоянно е било изследвано „ на парче ”. Ние се опитваме да гледаме на казуса сложно, като задачата ни е да предоставим получените данни на държавните органи и те надлежно да трансформират настоящото законодателство и стандартите за горивата ”, разяснява Цацакис.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР