Като цяло битовите клиенти ще видят намаление на ставките вместо

...
Като цяло битовите клиенти ще видят намаление на ставките вместо
Коментари Харесай

Регулаторите в Ню Мексико отхвърлят усилията на енергийната компания да възстанови някои инвестиции във въглищни и ядрени централи

Като цяло битовите клиенти ще видят понижение на ставките вместо нарастването от 9,7%, което компанията търси.

Комисията сподели в изказване, че PNM към момента ще може да събере рационална възвръщаемост на вложенията си, като в същото време дава надеждна услуга на повече от 500 000 клиенти в целия щат.

PNM подаде молба за първото си нарастване на лихвите през години в края на 2022 година, заявявайки, че близо 64 милиона $ спомагателни доходи са нужни като част от дълготраен проект за възобновяване на 2,6 милиарда $ вложения, нужни за модернизиране на мрежата и осъществяване на държавните мандати за преход от въглища и природен газ.

Компанията също по този начин цитира приключването на договорите за наем на електрическа енергия от централата в Пало Верде и желанието да рефинансира дълга, с цел да се възползва от по-ниските лихвени проценти.

Изслушване на специалисти от Комисията за публично контролиране, които прегледа случая и предложи през декември комисията да отхв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР