Като свой приоритет министърът на туризма Евтим Милошев Милошев изтъкна

...
Като свой приоритет министърът на туризма Евтим Милошев Милошев изтъкна
Коментари Харесай

70% от туризма ни бил летен

Като собствен приоритет министърът на туризма Евтим Милошев Милошев посочи подготовката и посрещането на летния туристически сезон.

„ Моята първа задача е посрещането на летния сезон, тъй като той съставлява 70% от туризма у нас. Именно поради това още идната седмица подхващам срещи с локалните управляващи, концесионери, представители на бизнеса, полицейски и медицински служби по българското Черноморие. Целта е да обсъдим настоящите проблеми и техните решения, тъй че да имаме сполучлив летен сезон “, акцентира той.

Министър Милошев съобщи още, че през миналата седмица е провел поредност от срещи с представители на водещите организации от туристическия бранш, които са показали доста съответни проблеми и чакат тяхното позволение.

„ Като доста сериозен проблем всички акцентираха неналичието на работна ръка и вноса на служащи от трети страни, само че аз моля и към медиите да не преекспонират проблемите, тъй като ние в действителност предлагаме качествена услуга и не би трябвало да я задушаваме с компликациите, пред които се изправя браншът “, посочи министърът на туризма.

В търсене на решение на казуса с неналичието на фрагменти в сектора министър Милошев акцентира, че през миналата седмица към този момент инициира и организира среща с институциите, които са виновни за издаването на визи и разрешителни за работа на жители от трети страни.

По време на работната среща стана ясно, че в Народното събрание е входиран проектозакон за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България, който планува опцията краткосрочната виза за престояване до 3 месеца у нас да бъде удължавана без да е належащо служащият да напуща страната.

„ И аз моля българският парламент и политическите партии да одобряват тези промени, тъй като това ще е триумф за българския туристически отрасъл “, съобщи още министърът на туризма.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР