Като сватбен фотограф препитанието на Тан Менгменг зависи до голяма

...
Като сватбен фотограф препитанието на Тан Менгменг зависи до голяма
Коментари Харесай

Заради по-честите разводи в Китай: Голям бизнес процъфтява

Като брачен фотограф препитанието на Тан Менгменг зависи значително от хората, които се женят, и от това да улови насладата и щастието на любовта на една двойка.

Но броят на подписаните бракове в Китай непрекъснато понижава и 28-годишната жена, която ръководи фотографско студио в централната провинция Хенан, изпитва предпочитание да разшири източника си на доходи, с цел да се възползва от една възходяща наклонност - разводите.

В допълнение към влюбените, които си разменят клетви, тя към този момент снима и двойки, които желаят да отбележат, а в доста случаи и да отпразнуват края на брака си.

Официалните данни сочат, че броят на браковете в Китай внезапно спада - от към 13 млн. през 2013 година до под 7 млн. през 2022 година, което е най-ниското равнище от 1985 година насам, съгласно данни на Националното статистическо бюро на Китай.

Миналата година в страната е маркиран лек скок към 8 милиона, само че управляващите не престават да са обезпокоени от тази наклонност.

Междувременно броят на разводите внезапно се е нараснал, достигайки рекордно високи стойности от 4,7 млн. през 2019 година, което е повече от четири пъти повече, в сравнение с преди две десетилетия, сочат данните.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР