Като софтуер Цветан Цветанов няма големи шансове, но като хардуер

...
Като софтуер Цветан Цветанов няма големи шансове, но като хардуер
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Цветанов е силен като хардуер, но не и като софтуер

Като програмен продукт Цветан Цветанов няма огромни шансове, само че като хардуер е неотклонен. Шансовете му в политиката не са доста огромни - като омагьосване. Но като сила и качества в партийното строителство, той не е за подценяване. Няма късмет да направи пробив, само че има съществени шансове да навреди на ГЕРБ. Това сподели пред БНР социологът Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп Интернешънъл ". Според него доста значима е съдружната логичност на някогашния втори в ГЕРБ, кои са отворените за него порти и има ли опция да направи някакви съдружни комбинации.

" През последните години се ръководи повече през тв приемника, по-малко посредством структури, а Цветанов има единствено структури, а тв приемникът е за Борисов ", уточни още Симеонов.

Социологът разяснява евроатлантическата позиция на ГЕРБ и застрашена ли е тя от възможен политически план на Цветанов. " Бойко Борисов се употребява с доверие, добре е на евроатлантическото чердже, само че той разчита и на доста други килимчета - някои с доста източни претекстове по тях. В килимарството Изтокът е доста по-влиятелен. Цветанов кандидатства за ниша - евроатлантическата, която няма доста фенове в България. За нея има и още един доста сериозен претендент - " Демократична България ", а и Валери Симеонов се нарежда там, волно или несъзнателно ", добави Първанов.

Социологът беше безапелационен, че печеливш ще бъде планът, който успее да синхронизира другите настроения в страната.

" Такъв претендент към този момент е Слави Трифонов и ненапълно погледите бавно ще се обръщат и към Румен Радев, тъй като и той съумява да синхронизира другите сериозни към властта настроения ", сподели още социолъгът.

" Българска социалистическа партия мъчно ще може да монополизира протестния избор поради появяващите се нови политически планове ", счита Симеонов. По думите му измежду " всеобщите бесепари " предимство за лидерския пост има Корнелия Нинова. " Очевидно тя обърква голям брой сметки, щом яде подобен пердах. Тя направи доста твърда Българска социалистическа партия ", добави той.

Според Първан Симеонов анкетата на Васил Божков дали ще бъде подсилен негов политически план е довела до " олекване " на позицията му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР