Като сме кристално ясни, че ние ще защитаваме всеки сантиметър

...
Като сме кристално ясни, че ние ще защитаваме всеки сантиметър
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Ще защитаваме всеки сантиметър от територията на НАТО

Като сме кристално ясни, че ние ще пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО. Това сподели по време на съвещание на Военния комитет генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Най-висшият боен орган на НАТО, Военният комитет, заседава в централата на НАТО в Брюксел, се оповестява на . Срещата събира началниците на защитата на съдружниците и техния поканен сътрудник от Швеция. Началниците на защитата са управлявани от военачалник Кристофър Каволи, висш съюзнически командващ в Европа (SACEUR) и военачалник Филип Лавин, висш съюзнически командващ по трансформацията (SACT).

Генералният секретар благодари на военните водачи на НАТО за работата им по трансформирането на Алианса през последното десетилетие и гарантирането, че той е добре квалифициран за „ нова епоха на групова защита “. След пълноценното навлизане на президента Путин в Украйна през февруари 2022 година НАТО задейства всички свои отбранителни проекти, сложи 40 000 бойци под командването на НАТО, подкрепени от забележителна въздушна и морска мощност, и укрепи предната си защита.

„ Тези дейности понижават риска от неправилни калкулации и ескалация. Като сме кристално ясни, ние ще пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО “, сподели още Столтенберг.

Военните управляващи на НАТО създават районни проекти. Това са географски характерни проекти, които разказват по какъв начин Алиансът ще се пази против двете закани, разказани в Стратегическата идея на НАТО и Военната тактика на НАТО: Русия и терористични групи. Регионалните проекти изискват нов модел на силите на НАТО, с цел да се произведат повече войски във висока степен на подготвеност в целия Алианс, както и нова конструкция на силите за установяване на броя и типовете съоръжение и организации, нужни за осъществяване на интервенции на НАТО.

Генералният секретар очерта някои от главните цели за срещата на върха във Вилнюс през юли за по-нататъшно подсилване на възпирането и защитата на НАТО. Те включват поддръжка за нови районни отбранителни проекти, дружно с упорит нов заричане за вложения в защитата и нов проект за деяние за отбранително произвеждане.

„ Имаме потребност от тези вложения и индустриален потенциал в този момент и в дълготраен проект. Движим се в вярната посока, само че не толкоз бързо, колкото изисква рисковият свят, в който живеем “, съобщи Столтенберг.

Във встъпителните си бележки адмирал Роб Бауер, ръководител на Военния комитет, поздрави генералния секретар за " несравнимото “ му водачество по време на времена на провокации за световната сигурност. Относно войната в Украйна, адмирал Бауер съобщи, че Русия в този момент е в петнадесетия месец от това, което се е надявала да бъде 3-дневна война.

" Голиат се клати. И това е по този начин, тъй като Дейвид сподели голяма устойчивост и тактически искра, подкрепян от 50 страни по света “, съобщи Роб Бауер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР