Като следя цените на нидерландската борса ТиТиЕф (TTF) към 1

...
Като следя цените на нидерландската борса ТиТиЕф (TTF) към 1
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР очаква под 110 лв./MWh за цена на природния газ през март

Като проследявам цените на нидерландската борса ТиТиЕф (TTF) към 1 март цената на природния газ ще намалее с още към 10 лв., което значи, че чакам тя да се намали под 110 лв. за мегаватчас. Това сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов пред публицисти преди началото на кръгла маса, на която ще се дискутира през днешния ден развиването на електроенергийните мрежи.

 

Българска телеграфна агенция напомня, че КЕВР ще разиска навън съвещание през днешния ден препоръчаното от " Булгаргаз " 4-процентово поевтиняване на природния газ за март. В отчета е записано, че публичният снабдител предлага за одобряване цена на природния газ за март от 119,33 лв. за мегаватчас (MWh) - без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. КЕВР утвърди цена на природния газ за февруари в размер на 124,34 лева./MWh, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.

 

Иван Иванов добави, че с помощта на изчисленията, които регулаторът е направил до момента, цената от 119,33 лева./MWh към този момент понижена до 118,63 лв. заради някои пропуски, които КЕВР е отчел.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР