Като слънчев домат, сушен после на тъмно и сухо. Като

...
Като слънчев домат, сушен после на тъмно и сухо. Като
Коментари Харесай

Ден 10 - Постове и пости: Прекрасното не идва за миг, а заради много мигове преди него

Като безоблачен домат, сушен след това на мрачно и изсъхнало. Като тръпчива маслина, натопена в марината. Като прясната паста, подготвена да бъде сварена. Като качествените артикули, които е един-единствен момент сливат усетите си в цялостната естетика. Като постите, след които идва магията на Бъдни вечер.

Хубавите неща ставали с времето, а на прелестните им трябвало единствено момент. Но белким в " случването " би трябвало да търсим опълчване - те са еднакъв развой във времето. Дозата шанс, която носи триумфа в сложното начинание, се случва за момент, както и шансът, който е отвън нас. Но би трябвало да е имало нужното струпване.

“Казваме - " събитията се стичат в наша изгода ", само че с цел да се слеят в една пълноводна река за момент, те би трябвало да са събирали доста време в себе си. ”

За момент загаря млякото, за момент бебето поема първата си глътка въздух, за момент поглеждаме някого в очите и се влюбваме. Но този момент не идва от нищото и с цел да видиш, с цел да почувстваш, че следва, би трябвало да усетиш пълнотата на предпоставките, тяхната зрялост.

Постите са този миг, когато това ти става безпределно ясно - по какъв начин да усетиш натрупването до оня миг на неспособност, в който мигът избухва в съвършенството. Промяната, лекотата, чистото от алчност схващане дават оня взор " оттатък ". Само те дават чувството за хармонията на простите мигове, простите съставки, от които е построено осъзнатото благополучие, което не е резултат от един момент, а от многото преди него.

Този текст и концепция за меню е част от " Постове и Пости ", в които споделяме какво хапваме по време на пости и какви постове ни хапят.

Какво хапвах през днешния ден:

Накиснати във вода овесени и ечемичени ядки с малко мед и сушени смокини

Патладжани-лодки с булгур и моркови на фурна, сухари

Паста фарфале със сушени домати и маслини

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР