Като шамар за политическата класа определи президентът Румен Радев ниската

...
Като шамар за политическата класа определи президентът Румен Радев ниската
Коментари Харесай

Президентът определи ниската активност като шамар за политическата класа

Като " пестник за политическата класа " дефинира президентът Румен Радев ниската изборна интензивност в европейските избори на 26 май.

Днес той разяснява пред публицисти резултатите от вота.

„ Искам да поздравя спечелилите. Успехът за Вътрешна македонска революционна организация и най-големият триумф съгласно мен за „ Демократична България ". Две неща желая да подчертая в тези избори – рекордно ниската изборна интензивност. Тя съгласно мен не е единствено пестник за политическата класа от голямото болшинство, тя е мотив доста съществено да се замислим, тъй като демократична Европа има съвсем два пъти по-голяма интензивност. Това демонстрира, че ние продължаваме да се отдалечаваме от Европа, освен като качество на живот и ръководство, само че и като динамичност и пълноценност на протичащите в останалите европейски страни процеси “, сподели президентът.

Радев бе запитан и по какъв начин ще разяснява думите на МАрия Габриел от ГЕРБ, че тази акция той е бил " невидимият конкурент " на ръководещите.

Свикнах да ме " пакетират ", в случай че не в партия, то в идеология, само че това няма по какъв начин да се получи. Защото вие доста добре знаете, че моите рецензии към ръководството не са от през вчерашния ден, не са обвързани с никаква партия, нито с никаква предизборна акция. Моите рецензии са систематични, по този начин както са систематични корупцията и беззаконието, които пораждат тъкмо подобен жанр на ръководство. "

Радев съобщи, че съгласно него Българска социалистическа партия би трябвало да върне депутатите си в пленарната зала, само че бил въпрос, който партията сама би трябвало да реши.

Попитан дали има и други политически упоритости, президентът отговори: „ Аз имам доста ясни упоритости. Искам България да бъде правова, просперираща, европейска страна с господство на закона, с почетения на Конституцията, със мощно обучение, освен на хартия, с качествена инфраструктура, която да не бъде ремонт след ремонта, безкрайни поправки и пропадания. (...) Аз ви споделих, че по този начин им е най-удобно да ме пакетират. Някои хора са привикнали да пакетират. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР