Като се вземат предвид фактори като вирусните мутации и процентите

...
Като се вземат предвид фактори като вирусните мутации и процентите
Коментари Харесай

Руски експерт: Невъзможно е да се предвиди кога Covid-19 ще се превърне в сезонно заболяване!

Като се вземат поради фактори като вирусните разновидности и процентите на имунизация, времевата рамка към превръщането на ковид в сезонно заболяване е невъзможна за прогнозиране, съобщи в петък заместник-директорът на Руския централен проучвателен институт по епидемиология Александър Горелов, оповестява организация ТАСС.

" Невъзможно е да се слагат ясни периоди, в които да можем да се борим с тази зараза до една съответна дата, след която Covid-19 да се трансформира в сезонно заболяване. Процесът е многофакторен. От моя позиция е невероятно да се уточни съответна времева рамка, че на следващия ден или вдругиден, или в обозримо бъдеще болестта ще бъде към този момент сезонна ", сподели той на Евразийския стопански конгрес.

Горелов добави, че в света няма антивирусно лекуване, което да контролира инфекциозния развой.

" От друга страна имаме ваксини, само че единствено 10% от популацията по света е имунизирано против коронавирусната зараза ", Като се вземат поради фактори като вирусни разновидности и проценти на имунизация. " Не забравяйте и за явлението предаване на вируса към неимунен организъм. Промените най-често настъпват при неимунния организъм, както и всичките му разновидности, с които човечеството се сблъсква още веднъж и още веднъж ", сподели още той.

По-рано ръководителят на санитарния контрол на Русия Анна Попова съобщи, че коронавирусът ще се трансформира в сезонна зараза, сходно на грипа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР