Като рекет и престъпление към бизнеса определи политологът Мария Пиргова

...
Като рекет и престъпление към бизнеса определи политологът Мария Пиргова
Коментари Харесай

Мария Пиргова: Рекетът за бизнеса е стилът на ГЕРБ

Като рекет и закононарушение към бизнеса дефинира политологът Мария Пиргова казусът с жилищата, закупени на фрапантно по-ниски цени от ръководителя на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов. Тя счита, че сходен рекет към бизнеса е стилът на ръководство на ГЕРБ .
Пред bTV тя и сътрудника й Димитър Ганев разясниха по какъв начин ще се отрази абсурдът върху изборните резултати на евровота.

Според Пиргова няма нищо неприятно в предварителни избор и. Има процедура за служебно държавно управление. Възможно е да останем с тези 2 оставки, счита тя.
 Цветанов да напусне политиката, упорстват от Българска социалистическа партия
Цветанов да напусне политиката, упорстват от Българска социалистическа партия

Освен жилищата на евтиния, проблем било и прокарването на лобистки закони

Заедно с Цветанов на доста по-ниски цени в столичния кв. " Изток " жилища са закупили министърът на правораздаването в оставка Цецка Цачева , някогашният зам.-министър на спорта Ваня Колева и депутатът Вежди Рашидов . Цачева и Колева подадоха оставки.

Според Мария Пиргова ГЕРБ несъмнено ще калкулират загуби на евровота поради този скандал. За нея по-важно е страната ни да отговори на отчетите на Държавния департамент на Съединени американски щати за капиталовия климат и Доклада за 2018 година
 Симеонов скочи против оставката на Цачева
Симеонов скочи против оставката на Цачева

Обществото се занимавало с " жълтини " съгласно него

" В отчетите има корупция, Цветанов е съден в Страсбург в лицето на страната (държавата заплаща стотици хиляди евро поради " брилянтните акции ", осъществени когато Цветанов бе вътрешен министър). ГЕРБ би трябвало да вземе политическо решение и в този случай. Цветанов може да подаде оставка ", сподели Пиргова.

Припомняме, в отчета за капиталовия климат се споделя, че корупцията е ендемична, а в Доклада за 2018 година, че има чувство за безотговорност .

Като не реагираме на тези отчети жертваме стопанска система и сигурност . Борисов би трябвало да отговори на тези отчети, съобщи Пиргова.
 Абсурдно е поради една постройка да промениш цялостен закон, уверени от сектора
Абсурдно е поради една постройка да промениш цялостен закон, уверени от сектора

Хората купуват " на зелено " от нас на база прелиминарен контракт, без никакво поръчителство

Според политолога Димитър Ганев в този момент сме в епицентъра на абсурда . Според него, с цел да има справедлива оценка, е нужно да се отделим от обстановката. След връщането на Цветанов от Съединени американски щати ще можем да приказваме, счита той и поддържа мнението на вицепремиера Томислав Дончев, че абсурдът с жилищата може да донесе политически дисонанси.

Пиргова счита, че това е неприемлива политика, не може абсурдът да бъде отминат . Цветанов избяга в Съединени американски щати на един американо-еврейски конгрес, който не го избавя от нищо. Въпросът е в рекета на компаниите, рекет, на който са подложение доста производители в България - представяте ли си 4 т месо на народен представител.
 Тръгна делото
Тръгна делото " Суджукгейт " против Живко Мартинов

Той е упрекнат за изнудване на предприемач за 4 тона суджук

За Мария Пиргова този скандал е рекет върху бизнеса, който продължава в един и същи жанр . " Министър Банов - по какъв начин ощети със 700 000 лева Министерството на културата - закъснява компанията, парите отиват в друга линия - това е стила на ГЕРБ и би трябвало да се завърши - дали с оставка на Цветанов, или на държавното управление ", сподели Пиргова.

Ганев е по-обран в оценката си за резултата от следващия политически скандал. " Чак държавното управление да се раз клати от този скандал -каквото и развиване да се стигне ръководещата коалиция, 26 март е последната дата, (на която ще има резултат - б.р.). Дори да има предварителни парламентарни избори, те ще зависят от евровота. Сега е мъчно да изчислим мащаба на имиджовата вреда в ГЕРБ ", сподели Ганев.
 Само ДНСК може да реши бъдещето на небостъргача в столичния кв. Обновена
Само ДНСК може да реши бъдещето на небостъргача в столичния кв. " Лозенец "

Срокът за градеж на постройката бил нелегално продължен

Водещият разказа дейностите на Цветан Цветанов по отношение на пазаруването на седмия му апартамент. Цветанов в петък пратил до Фандъкова (столичният кмет Йорданка Фандъкова - б.р.) инспекция и 4 дни по-късно той си купува апартамент , сподели водещият - компанията е в неточност, тази неточност се поправя с лобистки закон. Натопена е и госпожа Цачева.

Пиргова още веднъж повтори тезата си, че изпращането на запитване към столичния кмет наподобява като рекет и 4 дни по-късно като закононарушение покупката на този апартамент на толкоз ниска цена - това щеше да е частна договорка, в случай че не беше последвал лобисткия закон.

За Димитър Ганев (вторият в ГЕРБ) Цветанов е основна фигура . Обществена поръчка за нов политически план има - този скандал способства за тази отмалялост (на гласоподавателите от досегашните политици - б.р.). Политически бизнесмени ще има, безапелационен е той.
 Цветанов пита дали след инспекциите ще получи опрощение
Цветанов пита дали след инспекциите ще получи опрощение

Няма нищо нелегално към моите парцели, уверен вторият в ГЕРБ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР