Като реакция на трансфера на мигранти от гръцките острови към

...
Като реакция на трансфера на мигранти от гръцките острови към
Коментари Харесай

Гърция отчита засилен наплив на мигранти, пресичащи река Марица

Като реакция на прехвърлянето на мигранти от гръцките острови към вътрешността на страната локалните хора в Северна Гърция също недоволстват от нараствания брой мигранти от Турция, пресичащи река Марица, оповестява в. „ Катимерини “.

Граждански организации от североизточните градове Комотини, Александруполис и Димотика, в Беломорска Тракия, възнамеряват митинги в понеделник на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кипи “ на гръцко-турската граница.

Организаторите на демонстрацията оповестиха, че ще блокират пункта с жива верига.

Според локални медии най-новият напор на мигранти в региона се дължи на желанието на бежанците да прекосят река Марица преди началото на зимата и повишението на равнището на реката.

Най-новите данни демонстрират, че единствено за предишния месец на гръцка територия са влезнали 1525 мигранти и са задържани 72 трафиканти на хора в Тракия.

Бежанците, съумели да прекосят гръцко-турската граница се придвижват на групи от трима, петима и даже 10 души, пътуват през нощта в поска Солун – пешком, в камиони на трафиканти или по же пе релсите.

Източници на в. „ Катимерини “ настояват, че интернационалните банди за трафик на хора са се струпали на границата с Турция и наемат български, молдовски, иракски, сирийски, марокански и даже гръцки и македонски трафиканти за прехвърлянето на мигранти и бежанци към вътрешността на страната. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР