Като продължение на това, което направихме в София на местните

...
Като продължение на това, което направихме в София на местните
Коментари Харесай

Иван Таков: Възраждането на БСП е високата цел, за която работим

Като продължение на това, което направихме в София на локалните избори, предлагам да създадем обединяване в Партията и да го назовем " Бузлуджанци ", съобщи водачът на столичните социалисти

Възраждането на Българска социалистическа партия е високата цел, за която работим. Това съобщи водачът на столичните социалисти Иван Таков в словото си по време на срещата, която той и столични социалисти проведоха на тематика " За бъдещето на Българска социалистическа партия и лявото ". Зала 6 на НДК се оказа тясна да събере искащите от цялата страна да участват на диалога. Над 500 души демонстрираха интерес и се включиха в полемиката. Сред присъстващите бяха президентът в интервала 2002-2012 година Георги Първанов, Сергей Станишев, Ваня Григорова, Калоян Паргов, Мая Манолова, Петър Мутафчиев, Георги Пирински, Георги Божинов, някогашни народни представители, партийни ръководители и членове от цялата страна. Бившият ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков не съумя да участва персонално, само че изпрати писмо за поддръжка до Иван Таков.   

В словото си водачът на столичните социалисти направи ретроспекция и оценка на случилото се в Българска социалистическа партия през последните две години и прикани присъстващите да спрат с констатациите. " Сега трябват дейности, съобщи той. - Действахме уверено, когато започнахме акцията за локалните избори в София. Знаехме, че в случай че желаеме да съживим партията, би трябвало да действаме макар ръководителя и нейните съучастници в управлението. А когато те правеха всичко допустимо да пречат, да действаме макар тях. И успяхме. Успяхме да върнем идеологическия диалог в партията.

Обединихме се зад манифест с напълно леви послания. Бяхме срещу тоталната ликвидация на общинска благосъстоятелност, на концесионирането на услугите. Против отхвърли на общината да ръководи своята благосъстоятелност. Показахме, че има и различен метод. И хората го възприеха. Предлагам през днешния ден да продължим този диалог. Вече на национално равнище. Да се върнем към корените, към същинските полезности, които Българска социалистическа партия е отстоявала през годините. Само по този начин ще обединим лявото. Само по този начин ще осъществим нашия дълг, наследен ни от патриарха на социалистическата партия Димитър Благоев - да смъкваме маските на тартюфите, византийците и лъжците ".

Иван Таков добави, че е било мъчно да бъдеш социалист през 1891 година Той цитира Димитър Благоев, че тогава е трябвало човек да има здрави нерви и дълбока религия в социализма. " Днес би трябвало да се върнем към предишното, да разберем сегашното и да се опитаме да прозрем бъдещето. Трябва да го създадем рационално и самоуверено. Защото бъдещето на Българска социалистическа партия и лявото през днешния ден е наша отговорност, съобщи той. - Пред нас стои постоянен цялостен отчетно-изборен цикъл в партията. Той би трябвало да даде мощен подтик на Българска социалистическа партия с 4-годишен небосвод, с нови лица, със свежи хрумвания, със храброст да отстояват левите полезности. От Дядото пазим и различен завет - да не имаме вяра на баналните очевидности и да търсим изхода в безизходността. Защото няма безизходни обстановки, има безизходни партии, които умират и изчезват от политическата сцена... Българска социалистическа партия обаче е жива. Българска социалистическа партия е тук през днешния ден, тъй като ние сме Българска социалистическа партия. Предстоящите избори постановат бързи дейности. На основата на това, което направихме през последната година в София, предлагам да създадем обединяване в Партията, което да назовем " Бузлуджанци ". Да си дадем опция да вършим същинска, смислена политическа работа, без да разчитаме на " концепциите ", " самодейностите " и " мотивацията " от централното управление. Да покажем по какъв начин може да работи същинската социалистическа партия. Защото ние сме партията, а не тясното управление. Да, ръководителят държи писалката и печата, само че това не трябва да служи за опрощение. Ако управлението от " Позитано " може без партия, за какво партията да не може без управлението от " Позитано "?! Да опитаме да спрем очертаващата се поредна електорална драма, в името на оцеляването на партията. Да поемем самодейността и работата по привикване на конгрес в къси периоди. Всички знаем, че за политическия триумф са нужни ясни цели и хора. Мисля, че ги имаме и двете. Трябва да действаме в този момент. Възраждането на Българска социалистическа партия е високата цел, за която работим. България има потребност от мощна социалистическа партия. Убеден съм, че Българска социалистическа партия още веднъж ще бъде тази мощ. Ние ще я създадем мощна още веднъж! Такава, каквато Благоев и първоапостолите я сътвориха на Бузлуджа. Защото ние сме като тях. Ние сме бузлуджанци ".







Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед92230Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед37539Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед11031Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед9161Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед23823Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед165568Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129463Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед122867Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед119149Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед97196Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР