Като продължение на популярен шутър от първо лице от 2011,

...
Като продължение на популярен шутър от първо лице от 2011,
Коментари Харесай

Как да играем Rage 2 на вградена видео карта?

Като продължение на известен шутър от първо лице от 2011, Rage 2 взема пост-апокалиптичния екшън на предшественика си и го усилва на макс. Но можете ли да играете тази известна игра, в случай че нямате спомагателна видео карта?

Според Bethesda , минималните условия са Nvidia GTX 780 или AMD R9 280, а за целесъобразните условия са посочени GTX 1070 и AMD Vega 56. Но, с верните настройки, можете да постигнете приемливоте 60 фрагмента в секунда на вградена AMD видео карта и скромните 30 на Intel HD графики.




Минимални условия
( съгласно Bethesda)

Препоръчителни условия

Процесор

Intel Core i5-3570 / AMD Ryzen 3 1300X

Intel Core i7-4770 / AMD Ryzen 5 1600X

Видео карта

Nvidia GTX 780 (3GB) / AMD R9 280 (3GB)

Nvidia GTX 1070 (8GB) / AMD Vega 56 (8GB)

RAM

8GB

8GB

Дисково пространство

50GB

50GB

Менюто с настройки
За разлика от първата Rage, която използваше idEngine , Rage 2 употребява Apex Engine на Avalanche, който за жалост е по-малко предразположен на модификации, само че е добре усъвършенстван.

Ако стартираме от менюто с настройки, е много елементарно да свалим множеството до най-ниската им стойност или да ги изключим напълно.
Но тук има 2 неща, които би трябвало да се отбележат:

Първото е да не разчитате на автоматизираните настройки. Според опита на Tom’s Hardware , те поставят високи настройки на всичко от вградена Vega видео карта до GTX 1050 Ti, и двете от които не могат да ги поддържат.



Второто е да сложите Resolution Scaler на Manual. На доктрина, динамичната алтернатива би трябвало да понижи този %, с цел да може да поддържа избрана резолюция, само че по време на тестванията на Tom’s Hardware не са били видяни никакви промени.

Manual опцията ви разрешава да намалите резолюцията на рендериране до закрепен % и по-късно картината да бъде „ разтеглена “ до резолюцията, която сте избрали. Това може да е извънредно дейно на по-слаби видео карти.

За благополучие, минималният % на резолюцията е напълно отключен, за разлика от други игри, където е стеснен до 30%, 50% или 70%. Тази конфигурация е доста мощна, по тази причина тя би трябвало да е първото нещо, с което да експериментирате, в случай че играта ви насича на ниски настройки.

Нека влезем в конфигурационните файлове и да се разровим по-надълбоко.
Конфигурационен файл
Конфигурационният файл за Rage 2 се намира в
C: Users [Потребителско име] Saved Games id software rage 2 settings.ini
В графичния раздел могат да се намерят много варианти, които са към момента включени. Разбира се, само TextureQuality носи някаква забележителна смяна. Когато TextureDetail е поставена на 0 се следи по-малка приложимост на VRAM. Това не е от голяма важност при спомагателните видео карти, само че тъй като вградените видео карти употребяват RAM паметта на системата, при тях се следи по-значителен резултат.

При намалянето на WaterDetail и Aniso до 0 не се вижда необикновен резултат, само че можете умерено да го извършите без да се притеснявате от проблеми.

В „ Game ” секцията на файла има забавна алтернатива, която не се вижда на никое място в менюто с настройки, а точно – ReducedGore.

Първият тест е бил на преносим компютър MSI GL62M-7REX с спомагателна GTX 1050 Ti видео карта. При тази настройка се следи доста закъснение при убиването на избрани врагове, които се разпръскват на доста кървави късчета по пода.

С променянето на настройката ReducedGore на 1 се включва цензуриран режим, който не отстранява напълно кървищата от играта, само че доста омекотява гибелта на по-далечните врагове и отстранява доста от парченцата от тези, които са по-наблизо. Допълнителният резултат от тази конфигурация е, че доста понижава забавянията.


Тест – преносим компютър с GTX 1050 Ti
MSI GL62M-7REX е бюджетен гейминг преносим компютър с процесор Intel Core i7-7700HQ, 8 GB DDR4 RAM и GTX 1050 Ti видео карта с 4GB VRAM. Тази настройка елементарен е задоволителна за минималните условия на множеството игри.

При ниски настройки и 1080p резолюция, преносимия компютър съумява да създаде към 50 фрагмента в секунда на Rage 2. Както казахме по-рано, убиването на някои врагове от близко може да аргументи насичания с включени кървища.

Ако желаете постоянни 60 фрагмента в секунда, можете да намалите % на резолюция на 80%.


Тест – Ryzen 3 2200G
Ryzen 3 2200G е с вградената видео карта Vega 8, която е една от най-мощните вградени видео карти на пазара. В комплект с 3000 MHz DDR 4 RAM в „ dual channel ” режим, при понижени настройки, понижени текстури и кървища и % на резолюцията на 70%, играта съумява да се задържи над 60 фрагмента в секунда на 720p резолюция.



След това от Tom’s Hardware са тествали вградената видео карта Intel HD 630 на Core i7-7700HQ на преносимия компютър MSI GL62M-7REX

Intel HD видео картата не може да се съпоставя с Vega по продуктивност и при 30% резолюция на 720p, понижени текстури и кървища, играта съумява да се задържи към 30 фрагмента в секунда при всевъзможни обстановки в играта.



Може ли играта да се играе на толкоз ниска резолюция? Това зависи от самия дизайн на играта, по-точно силуети и контрастност. Ако в играта героят е изработен тъй че да се разпознава единствено по силуетът му, играенето на ниски резолюции е по-лесно, изключително в случай че враговете изпъкват измежду заобикалящата ги среда.


В случая на Rage 2, силуетите не са мощната ѝ страна, само че са задоволително положителни, с цел да може да се играе на ниски резолюции.
Заключение
Ако разполагате с видео карта, която е сред Intel HD и вградената Vega 8 видео карта, и употребявате информацията от тази публикация, с малко модифициране на настройките бихте могли да започнете с този отличен шутър.

Конфигурация

Настройки

Резултат

i7-7700HQ
8GB DDR4 RAM
GTX 1050 Ti

Ниски
1080p, 100% резолюция

50 фрагмента в секунда

Ryzen 3 2200G
8GB DDR4 RAM 3000 MHz
Вградена Vega 8

Ниски, понижени текстури изключени кървища.
720p, 70% резолюция

60 фрагмента в секунда

i7-7700HQ
8GB DDR4 RAM
Intel HD Graphics 630

Ниски, понижени текстури изключени кървища.
720p, 30% резолюция

30 фрагмента в секунда
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР